Kunstkerstbomen
Leestijd: 6 minuten

Kunstkerstbomen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn wij dit jaar zelf gegaan voor een kunstkerstboom met sneeuw, heel anders dan de groene variant van de afgelopen jaren. In dit artikel zet ik heel wat verschillende Kunstkerstbomen op een rij, deel ik graag inspiratiefoto’s met je en uiteraard de shoplinks, zodat jij je favoriete kunstboom kunt aanschaffen.

De juiste boom kiezen

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want soms zie je letterlijk door alle kunstkerstbomen het bos niet meer. Daarom zet ik graag wat opties op een rij, samen met wat voorbeeldfoto’s en de shoplinks. Wat waar let je allemaal op bij het kiezen van de ideale kunstkerstboom voor in huis? Denk aan formaat, vorm en decoratie.

Formaat

Kunstkerstbomen komen in heel wat verschillende formaten, van 80cm tot 3 meter en dat heeft nogal invloed op de plek waar de boom komt te staan. Want hoe hoger de boom, hoe groter de omtrek van wordt en daarmee ook de plek die hij inneemt in huis. Dat is op zich geen probleem, maar wel handig om in de gaten te houden. Wat bij ons hielp was om even met de rolmaat de hoogte op te meten. Wij kozen daardoor uiteindelijk voor een boom van 210cm en niet voor een 240.

DIY | zie je die leuke kerstkrans? Die maak je gemakkelijk zelf. Lees hier de DIY!

Het fijne is dat je eigenlijk voor elk merk kunstkerstboom verschillende formaten kunt vinden. Zo hebben wij een boom van Everlands staan en daarbij heb je heel veel keuze. Van groene rakkerts met lichtjes, zonder lichtjes of bedenkt met sneeuw.

Vorm

Als je eenmaal de hoogte hebt bepaald, is het tijd om over de stijl na te denken. In mijn zoektocht naar onze ideale kerstboom, kwam ik er namelijk achter dat je nogal veel verschillen hebt. Zo kan een kunstkerstboom ogen als een heuse driehoek, maar is het ook mogelijk om er wat meer uit te zien als een echte boom. Dit betekent vaak wel dat de prijs ook wat hoger is.

De driehoekvorm

Een mooie keuze voor in je woonkamer. De vorm lijkt mer op een driehoek, maar de boom oogt daardoor wel vol, zonder dat je de stam van je kunstkerstboom door de takken heen kunt zien.

De ‘echte’ look

Vind jij het juist wel mooi als de kerstboom zo natuurlijk oogt? Dan zijn onderstaande bomen wellicht een optie. Zoals je ziet lopen de bomen van breed naar smal en is er meer ruimte tussen de takken om meer een echte boom na te kunnen bootsen. Ook bij deze stijl heb je veel keuze uit diverse uitvoeringen.

Decoratie

Nu je de opties hebt gezien voor het formaat en de vorm, is het tijd om je over de decoratie te buigen. Want zo heb je een aantal verschillende stijlen om je boom mee in te richten. Houd je het bij alleen maar lichtjes in de boom, ga je voor hysterisch ballen of houdt je van dezelfde kleuren. Hieronder geef ik je graag wat inspiratie aan de hand van verschillende Instagram-accounts. Kijk je mee?

Bij Huisje.jeanet zie je dat ze de decoratie van de ballen terug komt in de rest van haar interieur en dat zorgt voor een mooie samenhang.

Bij Shooltje14 zie je een rustigere inrichting van witte accenten en slinger in de boom, waardoor alles eenvoudig, maar toch mooi oogt.

Lekker roze en grote hangers zie je terug op het account bij Koseligblog.

Wat heeft jouw voorkeur?

Nu je alles hebt gelezen en tot hier bent gekomen, ben ik natuurlijk razend benieuwd wat jouw voorkeur heeft. Ik hoop dat je aan de hand van dit artikel over verschillende kunstkerstbomen weer een stapje dichter bij de keuze bent gekomen om jouw eigen kerstboom in huis te halen en alles in kerstsfeer te brengen! Alvast hele fijne feestdagen gewenst.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment