De mooiste kinderbijbels op een rij
Leestijd: 6 minuten

Lezen uit de Bijbel is fijn om te doen, al helemaal wanneer je ook voor je kinderen mooie kinderbijbels kunt vinden. Zo kun je al vroeg beginnen om samen de Bijbel te lezen, aan tafel, overdag of misschien zelfs wel voor het naar bed gaan. Hieronder vind je een lijst van kinderbijbels die bij ons thuis erg populair zijn. Deze Bijbels zijn leuk om voor je eigen kinderen te kopen, maar ook een ideaal cadeau om te geven.

Prentenbijbel

Laat ik maar meteen met de populairste kinderbijbel bij ons thuis beginnen. De prentenbijbel is hier groot favoriet. De platen zijn kleurrijk en prachtig geschilderd. En het is nog een flinke dikke Bijbel ook. Het verhaal is eenvoudig geschreven en goed te volgen voor de kleine kinderen. Ik merk aan onze kinderen dat ze het erg leuk vinden om de platen te bekijken. Dus deze prentenbijbel is zeker een aanrader!

Babybijbel

Inmiddels hebben we alweer twee babybijbels in huis. Beide babybijbels zijn erg leuk om te krijgen als kraamcadeau of cadeau voor bij de doop. De Bijbels zijn lekker groot en van stevig karton. Dus het is helemaal niet erg als je baby op de bladzijdes sabbelt of er flink op mept. Ze zijn echt babyproof. Wat nog meer aan de babybijbels opvalt is dat de illustraties in zwart-wit zijn. Daardoor spreken deze bijbels jonge baby’s extra aan. De contrasten zijn erg interessant, dus grote kans dat je baby dol zal zijn op deze Bijbels. En nog een pluspunt: De verhalen zijn op rijm geschreven en na elk verhaal kun staat er een liedje die je voor je kindje kunt zingen. De tekst is geschreven op bekende liedjes zoals: varen, varen, maar dan met een christelijke boodschap.

Acht verhalen van Jezus

Dit is misschien wel het boekje waar we het meest om moeten lachen hier thuis. De illustraties zijn erg grappig en de teksten zijn eenvoudig te lezen. Ze vertellen acht gelijkenissen uit de Bijbel en in combinatie met de illustraties is het heel goed te volgens voor de dreumes en peuter in huis. Ook een erg leuk boekje om te krijgen of te geven!

Peuterbijbel

De peuterbijbel hebben we nog niet zo lang in huis, maar valt hier goed in de smaak. De illustraties zijn gemaakt door dezelfde illustrator die de babybijbels heeft geïllustreerd. Het leuke aan de peuterbijbel is dat je op elk plaatje telkens het muisje moet vinden en dat je na elk kort verhaal een vraag kan stellen aan de kinderen. De teksten zijn wel erg kort, maar dat is voor de kinderen misschien juist wel erg prettig.

Tien verhalen van Jezus

Dit boekje heeft dezelfde strekking als het boekje dat hierboven in de lijst staat. Alleen zijn in dit boekje tien gelijkenissen uitgewerkt. De illustraties zijn door iemand anders gemaakt, maar ook deze verhalen zijn goed te volgen en ideaal om erbij te pakken als je even na het avondeten een stukje wilt voorlezen. Hier is de spanningsboog dan altijd erg kort, dus dan doen korte verhalen het erg goed.

Bijbel voor kinderen

De Bijbel voor kinderen is een echte voorleesbijbel. Natuurlijk kunnen je kinderen er ook zelf doorheen bladeren, maar het is een Bijbel met veel meer tekst dan de Prentenbijbel en heeft kleinere illustraties.

Kijk en luister Bijbel

De kijk en luister Bijbel is ook wel een van de boeken die hier graag gepakt wordt. De teksten zijn wel wat langer, maar de pagina wordt regelmatig onderbroken door kleine illustraties die het verhaal ondersteunen. Waardoor het voor de jongens erg leuk is om deze Bijbel samen te lezen.

Hopelijk heb je nu een goed overzicht gekregen van een aantal kinderbijbels die hier thuis graag worden gelezen. En ben je voor jezelf nog op zoek naar verdieping? Misschien is dan het Bijbelsdagboek: Bedacht, Geliefd, Gewild dat ik schreef wat voor jou! Op Netflix kun je ook een aantal christelijke films kijken die zeker de moeite waard zijn, misschien vind je dat ook wel interessant.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment