notitieboekjes
Leestijd: 5 minuten

De feestmaanden zijn in volle gang en hoe leuk is het dan om een notitieboekje cadeau te geven, daarom staan vandaag de leukste notitieboekjes op een rij. Van notitieboekjes met ringband tot hardcovers, van Vintage looks tot modern en minimalistisch. Dus ben je voor jezelf of een ander op zoek naar notitieboekjes? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Oeps, ik beken. Inmiddels heb ik heel wat notitieboekjes verslonden. Ik vind het heerlijk om mijn gedachtes te kunnen ordenen op papier en het is ook ideaal bij het schrijven van een boek. Zo kun je je ideeën voor een verhaal of scenes al gemakkelijk uitwerken. Lees hier de 10 tips voor het schrijven van een eigen boek. En wat is nu leuker om een boekje te hebben die er ook nog eens fijn uitziet? Kijk je mee naar de verschillende opties?

Ringband

Het voordeel van boekjes met ringband is dat je er gemakkelijk in kunt schrijven. De bladzijdes blijven mooi, ze zijn lichtgewicht en dus gemakkelijk mee te nemen. In mijn webshop verkoop ik het boekje ‘Mijn gedachten’. Een fijn A5-formaat waar je per dag kort even van je af kan schrijven. Het design is minimalistisch, het papier is stevig en goed beschrijfbaar.

Uitwisbare pagina’s

Houd jij van duurzaam? Dan is een uitwisbaar boekje wat voor jou. Ideaal als je even wat op wilt schrijven of wat wil tekenen, om het vervolgens daarna gewoon weer weg te poetsen. Geen verspilling van papier en het werkt lekker efficiënt.

Vintage notitieboekjes hardcover

Tja, ook hier ben ik voor gezwicht. Want hardcover boekjes zijn ook wel erg mooi door hun bijzonder kaft. Zo ontdekte ik heel wat leuke merken als Victoria’s Journals en Paperblanks. Zij hebben prachtige hardcover notitieboekjes met een vintage uitstraling.

Victoria’s Journals

De boekjes zijn wel van een duurder segment dan de ringband opties, maar ook prachtig. Ze hebben gouden bladzijdes, hebben een leeslint, komen in de formaten A5 en A6, zijn hardcover en je hebt keuze uit heel veel verschillende kleuren met goud detail. Echt mooi om cadeau te geven dus.

Paperblanks

Paperblanks is een merk dat ook zeker niet mag ontbreken in je zoektocht naar een fijn notitieboek. Ook deze boeken zijn hardcover en hebben de meest uiteenlopende kaften. Dat is een groot verschil met de Victoria’s Journals. Er zit soms zelfs een slotje bij om je boekje dicht te houden. De zijkant van de pagina’s hebben verschillende prints en ook hierbij kun je kiezen uit heel veel formaten. Je kunt kiezen uit de bullet journal versie, waarbij er allemaal kleine stipjes op papier staan, gelinieerd of zonder lijntjes. Hieronder heb ik een paar verschillende soorten uitgelicht.

Invulboeken

Ben of ken jij iemand die zwanger is en graag alle ontwikkelingen van de kinderen wil bijhouden? Neem dan eens een kijkje bij alle invulboeken in mijn webshop!

Welk notitieboek heeft jouw voorkeur om voor jezelf te kopen of weg te geven?

Header afbeelding door Julia Joppien via Unsplash

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment