Leestijd: 4 minuten

Een zwangerschap is een wonder om mee te maken, het kleine baby’tje dat begint te bewegen in je buik en je buik begint steeds meer te groeien. Op een gegeven moment kun je zelf via de 20-weken echo of al eerder bij een geslachtsbepalende echo erachter komen wat het geslacht is van de baby. En als je het toch weet door de echo dan is er niets leukers om je naaste familie en vrienden over het goede nieuws te vertellen! Daarom lees je in deze blogpost de leukste gender reveal ideeën, om het geslacht van je kindje bekend te maken!

1. Een ballon prikken

Een van de dingen die ik veel voorbij zag komen op Pinterest is de gender reveal ballon. Hierop staat bijvoorbeeld de tekst ‘Boy or Girl’ en wanneer je de ballon lek prikt komt er roze of blauwe confetti uit. Dit kun je doen als je het zelf nog niet weet, of juist als je het al wel weet samen met je andere kind(eren) doen en familie. Gegarandeerd succes! Wil je een coronaproof babyshower geven? Hier vind je handige tips!

Heb je al meer kinderen? Dan kan het leuk zijn om ballonnen vast te maken op een bord en de kinderen een voor een de ballonnen lek te laten prikken totdat ze de ballon hebben gevonden waarin de confetti zit!

Vind je het handig om tips te lezen hoe je op kosten kunt besparen? Lees dan hier verder.

2. Glazenbuisje met tekst

Weten jullie al wel wat het wordt, maar wil je het op een originele manier vertellen? Kies dan voor een glazenbuisje met tekst. Dit originele idee kwam ik tegen bij The Paperpress en die bestelde we voor onze foto, zie bovenaan deze post! Je kunt het glazen buisje zelfs laten opsturen naar bijvoorbeeld je grootouders met een tekst erbij. Je kunt hem natuurlijk ook naar jezelf sturen, zodat je er zelf mee op de foto kunt gaan. Erg leuk voor een aankondiging op social media!

3. Eten met gekleurde vulling

Een ander idee is om samen met familie en vrienden een taart aan te snijden met aan de buitenkant twee kleuren. Zodra de taart wordt aangesneden zie je de roze of blauwe kleur verschijnen. Leuk om zelf te maken of te laten maken. Dit kan ook goed met cupcakes bijvoorbeeld! Of wat dacht je van een gelukskoekje met daarin de tekst en het geslacht van de baby. Leuk om te serveren bij de koffie of thee als er bezoek is!

4. Creatief met verf

Gooi ballonnen met verf in de kleur van het geslacht kapot tegen een canvas schilderij. Leuk om samen een kunstwerk te maken, het te filmen en zo met iedereen te delen. Op deze manier heb je meteen een mooi kunstwerk voor in huis mét speciale waarde!

Nog een extra tip: tijdens je zwangerschap kun je ook heel wat gratis dozen aanvragen gevuld met super leuke babyspullen!

5. Een rookbom/confettikanon

Een rookbom is ook een originele manier om het geslacht van de baby bekend te maken en zorgt ook voor spectaculaire beelden. Zorg dan wel dat er iemand foto’s of een filmpje maakt. Wil je er zeker van zijn dat jij zelf ook verrast wordt? Laat dan de verloskundige of gynaecoloog het geslacht op een papiertje schrijven en het meegeven aan iemand die met je meegaat naar de echo. Een leuke variatie hierop is een bal vullen met rook. Zodra er tegen de (voet)bal getrapt wordt, verschijnt de kleur rook.

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment