Leestijd: 4 minuten

Originele en leuke cadeaus geven op Vaderdag kan soms best een uitdaging zijn. Daarom vind je hieronder een lijst met de leukste cadeaus voor vaders. Van vrolijke sokken tot zelfgemaakte knutsels! Je kunt deze lijst ook ideaal gebruiken voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerst!

Vaders verdienen natuurlijk ook af en toe iets extra’s, daarom is het extra leuk om ze af en toe te verwennen met een mooi zelfgemaakt of zelfgekocht cadeau! Want naast de zelfgemaakte cadeaus van de kinderen kun je natuurlijk zelf ook nog iets leuks kopen voor Vaderdag.

Zelfgemaakte cadeaus van je kind(eren)

Het meest ideale is misschien wel dat kinderen op de peuterspeelzaal en de basisschool vaak zelf al een mooie knutsel maken voor Vaderdag, toch staat er hieronder ook nog heel wat ideeën die je kunt maken met de creaties van je kids om je man cadeau te doen:

 • Een sleutelhanger met een tekening van je kind; Laat je kind een tekening maken en scan hem in. Laat hem als fotootje in een sleutelhanger maken of laat hem graveren in een plaatje voor aan de sleutelhanger. Succes gegarandeerd.
 • Versier een mok voor de liefste papa; Koop een witte mok en een watervaste stift en laat je kinderen een tekening maken op een mok. Denk aan een grote koffiebeker, espresso mok of wat dacht je van een bierglas.
 • Maak een boekje met tegoedbonnen voor uitjes die je man samen met je kind(eren) kan doen; Bijvoorbeeld: een knuffel van je kind, een kietel beurt (die beide kanten opgebruikt kan worden natuurlijk), samen naar de kinderboerderij, een ontbijt op bed etc.
 • Draagt je man vaak een stropdas? Laat je kind(eren) heb inkleuren met een textielstift.
 • Maak een papa shirt; Wat is er nu leuker dat papa een echt papa shirt heeft voor in zijn vrije tijd? Laat je kinderen op een wit t-shirt met textielstiften een mooie tekening maken.
 • Maak een mooi fotolijstje van ijslollystokjes; Print een foto uit van je kind(eren) met papa en laat je kinderen een mooi lijstje maken door ijslolly’s te schilderen en er omheen te plakken.
 • Laat je kind(eren) een groot schilderij maken; op schilderdoek of papier en geef het cadeau.
 • Maak een potje met lieve briefjes; zijn je kinderen al wat ouder? Laat ze dan allemaal lieve dingen over papa opshrijven en doe ze in een potje die meegenomen kunnen worden naar kantoor.

Cadeaus voor vaders

Op de een of andere manier heb ik altijd het gevoel dat mannen houden van praktische of lekkere cadeaus, dus hieronder een fijn overzicht voor als je naast de creaties van de kinderen ook een cadeau wil kopen.

 • Koop een paar vrolijke sokken; hier in huis zijn wij fan van happy socks. Ze zijn van goede kwaliteit en zien er vrolijk uit. Deze leuke sokken vind je bij Hemdvoorhem.
 • Koop een speciaal bier, port of lekkere wijn; Houd je man van een lekker drankje? Een ideaal moment om hem op Vaderdag extra te verwennen.
 • Regel een ontbijt op bed; dit kun je samen met je kind(eren) regelen of je besteld een uitgebreid ontbijtpakket.
 • Koop een boek die al langere tijd op het wenslijstje staat; Zorg dat je een lijstje samen deelt waar je man regelmatig zijn cadeau ideeën op kan schrijven, zo heb je altijd inspiratie om een cadeau voor hem te kopen.
 • Zijn er koekjes of snoepgoed waar je man dol op is? Laat je kinderen ze uitzoeken in de winkel en maak een potje met lekkernijen.

Nog meer inspiratie? Bij de Valentijn DIY’s cadeaus kun je ook nog een hoop inspiratie op doen! Weet jij nog enkele cadeaus voor Vaderdag die in dit rijtje passen? Laat het dan hieronder weten, dan zet ik ze erbij!

Bewaar onderstaande afbeelding op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment