Klussen in de woonkamer
Leestijd: 4 minuten

Wat was het hard werken afgelopen week! We kampeerden in ons nieuwe huis. Dit vonden we een stuk luxer dan we gewend zijn. Normaal gaan we back to basic, zonder elektriciteit bij de tent of iets. Dus dat we nu gewoon sliepen met een dak boven ons hoofd, een vaatwasser en een fornuis was een hele belevenis.

Wel sliepen we op beton met onze luchtbedden, maar dat hadden we natuurlijk goed schoongemaakt. De jongens vonden het ook prachtig. De oudste rende heen en weer in de woonkamer en de jongste kroop en waggelde er achter aan.

De muren verven

De bouwmarkt zit 5 min van ons nieuwe huis af met de auto en dat bleek echt perfect te zijn. We moesten er namelijk heel wat keertjes heen. Voor de muren kozen we RAL 9003 te gebruiken over de crème wit, RAL 9001.

Met een kleurenwaaier besloten we dat we de 9003 het mooiste vonden en tot nu toe zijn we er nog steeds blij mee. Ik dacht dat we aan een grote pot verf wel genoeg zouden hebben, want we moesten zo’n 90m2 schilderen aan woonoppervlakte. Ik was dus even vergeten dat elke ruimte natuurlijk vier muren heeft.. Dus uiteindelijk gingen er twee potten van 10 liter. doorheen.

Hier zie je hoe het huis eruit zag, toen we aankwamen.

Perfect was het dan ook dat onze nieuwe loungebank voor de tuin de dag na onze aankomst geleverd werd, zo konden we mooi even bijkomen van het harde werken overdag.

laminaat vloer laten leggen

Vloer leggen

Op de dag dat we naar Nederland reden, kozen we ook meteen een laminaat vloer uit, die later die week geleverd en gelegd kon worden. Dit had nog wat voeten in de aarde, want blijkbaar kostte het leggen van zo’n 90 m2 wel meer tijd dan twee dagen. Gelukkig konden we iemand anders vinden die de vloer voor ons kon leggen.

We besloten om twee mooie witte vloeren te kiezen. Ik wilde al heel lang een witte vloer, want lekker licht. En of het goed schoon te houden is met kids, tja dat is afwachten natuurlijk. Wij zijn er in iedergeval erg blij mee!

Op de eerste verdieping zorgden we ervoor dat de vloer door kon worden gelegd in de kamers, wat zorgt voor een mooi effect. Ik kan nu al niet wachten om in ons nieuwe huis te wonen!

Bijna verhuizen

Inmiddels worden de verhuisdozen in België gevuld en zoeken we alles uit. Manlief is gepromoveerd en ook vrij om mee te helpen bij het inpakken. Toch ook wel een gek idee om in minder dan twee weken alweer in Nederland te wonen na een periode van 4,5 jaar! Nu lijkt het allemaal nog zo ver weg, maar de tijd zal vast snel omvliegen.

Pin voor later:

Klussen in een nieuwbouwhuis

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

 • Lisette
  18 december 2019

  Hoi, wat een mooie laminaatvloer met die houtnerf! Zou je me kunnen laten weten welk merk dit is?

  • Gabriella
   29 december 2019

   Hai, welke type van quick step is het? Ik ben hem nl nog niet tegengekomen. Maar hij is erg mooi!

 • Stephany
  1 oktober 2021

  Hi Lindi, hoe bevalt de vloer tot nu toe ? Qua onderhoud en praktisch/gebruiksvriendelijkheid? Ik ben aan het overwegen om deze vloer te nemen voor mijn nieuwe appartement, maar heb geen ervaring met witte vloeren. Ik hoor je graag!

Post a Comment