kroegen
Leestijd: 4 minuten

Ben jij ook zo’n liefhebber van gezelligheid en een goed drankje? Dan ben je vast wel eens in een kroeg te vinden geweest. Kroegen zijn namelijk dé plek om samen te komen met vrienden, collega’s of zelfs vreemden en om lekker te ontspannen na een lange dag werken. In Nederland zijn er ontzettend veel kroegen te vinden, van bruine cafés tot hippe cocktailbars. In deze blog gaan we het hebben over de gezelligste kroegen van Nederland.

Wat maakt een kroeg gezellig?

Het juiste gezelschap kan ook bijdragen aan de gezelligheid in de kroeg. Het is natuurlijk leuk om met vrienden of collega’s een avondje op stap te gaan, maar ook alleen kun je je prima vermaken in de kroeg. Misschien ontmoet je wel nieuwe mensen of raak je aan de praat met de barman of -vrouw. Het is wel belangrijk dat het gezelschap niet te luidruchtig of dronken is, want dat kan de sfeer verpesten. En als je je echt wilt onderdompelen in gezelligheid, ga dan op zoek naar een kroeg waar de locals komen. Zij weten vaak precies waar je moet zijn voor een goede tijd.

De leukste kroegen van Utrecht

Utrecht is een bruisende studentenstad met een groot aanbod aan gezellige kroegen. Of je nu houdt van een knusse bruine kroeg, een hippe cocktailbar of een studentencafé, in Utrecht vind je het allemaal. Een bekende kroeg in Utrecht is Café Olivier, gevestigd in een voormalige kerk. Dit café heeft een uitgebreide bierkaart en een gezellig terras. Ook studentencafé ‘t Pakhuis is een begrip in Utrecht. Hier kun je terecht voor een biertje en een potje darts. Voor een knusse sfeer kun je naar Café België, een kleine kroeg met een uitgebreide bierkaart. En dat zijn slechts een paar voorbeelden. Ga zelf op ontdekkingstocht en ontdek de leukste kroegen Utrecht uit.

De gezelligste kroegen van Leiden

Leiden staat bekend om haar rijke geschiedenis en gezellige binnenstad, en dat geldt ook zeker voor de kroegen. Of je nu houdt van een rustige borrel of een wilde stapavond, in Leiden is er voor ieder wat wils. Eén van de bekendste kroegen Leiden is café de Keyzer, gevestigd in een historisch pand aan de Oude Rijn. Hier kun je genieten van een lekker biertje en een hapje terwijl je uitkijkt over het water. Voor een studentikoze sfeer kun je terecht bij café de Bonte Koe of café de Kroeg. Beide kroegen zijn populair onder studenten en hebben regelmatig leuke activiteiten op de agenda staan. Maar ook als je niet studeert, is het hier gezellig vertoeven. Kortom, genoeg keuze in Leiden om de leukste kroegen te ontdekken.

De beste kroegen in onze hoofdstad

De gezelligste kroegen van Nederland vind je in Amsterdam. Het is dé stad van Nederland als het gaat om uitgaan. Van gezellige bruine kroegen tot hippe clubs, je vindt het allemaal in onze hoofdstad. Eén van de leukste kroegen in Amsterdam is café ‘t Smalle, gevestigd in een smal pand aan de Egelantiersgracht. Hier kun je genieten van een lekker biertje en een bitterbal terwijl je uitkijkt over het water. Ook café de Pels is een begrip in Amsterdam. Dit café heeft een gezellige sfeer en een uitgebreide kaart met verschillende bieren en wijnen. Wil je een avondje dansen? Dan is club AIR een goede keuze. Deze club heeft regelmatig bekende dj’s en een indrukwekkende lichtshow. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. In Amsterdam zijn er talloze kroegen te vinden, dus genoeg keuze voor een gezellige avond uit.

gastblog Linspiration blog

Header afbeelding door Drew Beamer via Unsplash

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment