Leestijd: 4 minuten

In de rubriek: ‘de favoriete kamerplant van…’ staat elke week een andere plantliefhebber in the picture. Vorige week was Jeannet aan het woord en die van mij kun je hier lezen. Vandaag vertelt Claire over haar favoriete kamerplant. Lees je mee?

Het begon met een yucca

Ik blog op www.clairesmission.com en www.opavontuurmetkids.nl en de liefde voor planten begon al toen ik nog thuis woonde. Wij hadden altijd meerdere yucca’s (ook wel palmlelie genoemd) in huis. Dit is een meerjarige plant, die van nature voorkomen in Amerika. Bij ons stonden ze vaak in een Aziatische porseleinen planten pot. Dol was ik erop! Vooral omdat het een plant is die razendsnel groot kan worden en stekt wanneer hij goed verzorgd wordt.

En toen ging ik op mezelf…

Natuurlijk nam ik de yucca mee. Maar ook van andere groene planten word ik heel erg blij. Zo ben ik dol op waterplantjes, hangplanten en mag ook de pannenkoekenplant natuurlijk niet ontbreken. Prachtig vind ik die! Vooral omdat het super eenvoudig is om zelf te stekken.

Wij hebben een plantenbieb in de buurt, waar ook regelmatig stekjes worden gewisseld. Daar komt ook één van de stekjes van mijn pannenkoekenplant vandaan. In een jaar tijd, heb ik ook 6x een stekje gebracht en zelf heb ik het 4x opnieuw gestekt en in een andere planten pot gedaan. Dat geeft al aan wat een krachtpatser dit is 😀 ! Dat geldt trouwens ook voor de monstera. Deze plant doet zijn naam ook echt eer aan!

De liefde voor de orchidee

Maar als ik echt één lievelingsplant mag noemen dan is dit de orchidee. Ik vind ze niet gemakkelijk qua verzorging, maar de bloemen vind ik betoverend mooi. Daarom droeg ik ze ook dicht bij mij in mijn bruidsboeket en in mijn haren op mijn trouwdag.

Mijn tips en tricks

Je kunt een plant beter te weinig water geven dan te veel. Dat klinkt heel gek, maar als een plant te weinig water heeft gehad dan kun je het heel makkelijk herstellen. Maar zodra een plant te veel water heeft gehad dan kan de grond gaan schimmelen waardoor er ook vliegjes op afkomen etc…

Stekken is daarnaast superleuk en heel bevredigend om te doen! Kijk hiervoor vooral naar de plantjes die verder verwijdert zijn geraakt van de grote stam. Graaf deze heel voorzichtig met je vingers uit en trek dan zachtjes omhoog. Tadaaaa, je stekje is geboren!

Tot slot…

Ik zie mezelf echt als een plantenvrouwtje. Ons hele huis staat dan ook vol met planten; van de woonkamer tot de kinderkamer, hal en onze slaapkamer. Superleuk dan ook dat ik mee mocht werken aan deze rubriek Lindi, dankjewel!

Shop de favoriete kamerplant van Claire

Wil je net als Claire deze mooie planten in huis halen? Shop hem dan hieronder!

Doe je mee?

Plantenliefhebbers zijn er genoeg en hoe leuk is het als jij hier op mijn blog ook een stukje schrijft over je favoriete kamerplant. Vind je het leuk om mee te doen? Mail dan naar info@linspiration.nl en dan vertel ik je graag hoe je mee kunt doen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment