Leestijd: 6 minuten

In de rubriek: ‘de favoriete kamerplant van…’ staat elke week een andere plantliefhebber in the picture. Vandaag trap ik deze nieuwe rubriek af en vertel ik je wat mijn favoriete kamerplant is en hoe de liefde voor planten langzaam is gegroeid. Lees je mee?

Even voorstellen

Ik ben Lindi Melse, 31 jaar, getrouwd en mama van drie kinderen. Ik ben eigenaar van Linspiration.nl en heb een voorliefde voor alles wat met schrijven en tekenen te maken heeft. Naast artikelen schrijven voor dit platform, illustreer ik kaarten voor Kaartje2go en schrijf ik boeken. Dit najaar zal mijn allereerste feelgood roman verschijnen! Vind je het leuk om hier meer over te lezen? Dat kan hier.

Hoe het begon

Ruim zeven jaar geleden kwam de allereerste kamerplant ons huis binnen: de pannenkoekplant. Het is geen zeldzame kamerplant, maar rond die tijd maakte de pannenkoekplant zijn come back in plantenland en al vrij snel veroverde dit kleine exemplaar mijn hele huis! Het was de start voor een nieuwe verslaving: planten grootbrengen, stekken, doorgeven en nog meer planten in huis halen. Nu moet ik wel zeggen dat ondanks alle kamerplanten die ik nu heb – een stuk of vijftig – de pannenkoekplant toch wel mijn all-time favorite blijft en dat is niet voor niks.

Pannenkoekplant

De pilea heeft ronde bladeren die doen denken aan ronde pannenkoeken, daar heeft hij zijn naam dan ook te danken. En het leukste vind ik nog wel dat hij zich gemakkelijk laat stekken. Zodra de plant binnenkwam, haalde ik meteen alle babyplantjes naast de moederplant uit de aarde weg, zodat ik binnen de kortste keren een enorme familie had van pannenkoekplantjes. Hieronder zie je het filmpje dat ik maakte om de plant te stekken. Als je liever wilt lezen hoe je de pannenkoekplant stekt dan kan dat hier.

Tips en tricks

Ik vind de ronde balderen van de deze groene rakker echt zo leuk en het is een snelle groeier. Ik heb in de afgelopen jaren heel wat stekjes aan familie en vrienden doorgegeven. Het enige nadeel is dat de plant een kale stam kan krijgen als hij groeit. Als je de kleine baby plantjes telkens uit de aarde haalt, valt de stam natuurlijk ook steeds meer op. Wil je dit voorkomen? Laat dan de kleintjes gewoon naast de mama plant staan, dan krijg je vanzelf een vollere kamerplant.

Het fijne aan deze plant is dat hij niet zo snel gaat klagen. Je kunt hem gerust een keer vergeten water te geven, maar het beste doe je dat wanneer de grond droog is, zo’n één keer per week. Verder houdt de plant van een zonnige plaats in huis, maar hij wil niet in direct zonlicht staan. Als je dat wel doet, gaat zijn bladeren krullen of bruinkleuren (verbranden). Draai de plant regelmatig, zodat hij recht de lucht in gaat groeien. Ik doe dat niet en vind het prima als de plant een beetje schuin groeit of gaat hangen, zoals je ziet bij de foto’s hierboven.

Shop de favoriete kamerplanten van Lindi

Wil jij deze plant ook in huis? Shop hem dan online. Koop er één, als set van twee of haal meteen een volgroeide volle plant in huis!

Naast je kamerplant nog meer versieren met de pannenkoekplant? Dat kan met onderstaande items!

Doe je mee?

Plantenliefhebbers zijn er genoeg en hoe leuk is het als jij hier op mijn blog ook een stukje schrijft over je favoriete kamerplant. Vind je het leuk om mee te doen? Mail dan naar info@linspiration.nl en dan vertel ik je graag hoe je mee kunt doen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment