Leestijd: 5 minuten

In de rubriek: ‘de favoriete kamerplant van…’ staat elke week een andere plantliefhebber in the picture. Vorige week was Romy aan het woord en die van mij kun je hier lezen. Vandaag vertelt Joanike over haar favoriete kamerplant. Lees je mee?

Even voorstellen

Hi allemaal, ik ben Joanike van Mevrouwmonstera.nl, samen met man en kids wonen we in een gezellig hoekhuis in Kerkdriel. In de loop der jaren zijn er steeds meer kamerplanten binnen komen druppelen, want ik hou van groen om me heen ging ik me steeds meer beseffen. Heerlijk vind ik dat allemaal groepjes met kamerplanten door het hele huis. Met sommige soorten heb ik een haat-liefde verhouding, die overleven het meestal niet. Maar degene die het wel goed doen zijn makkelijk te verzorgen en dus ook favoriet. Mijn nummer 1 is de Monstera deliciosa, vandaar ook de naam van mijn website Mevrouw Monstera, waar ik graag schrijf over kamerplanten en alles wat ermee te maken heeft.

Mijn favoriete kamerplant

Eigenlijk heb ik niet 1 echte favoriet, maar meerdere, want er zijn zoveel leuke kamerplanten! Naast de Monstera deliciosa ben ik ook heel trots op mijn Strelitzia nicolai. Het mag duidelijk zijn…..I like big plants! Zo’n grote kamerplant geeft gelijk al sfeer in je huis en de Strelitzia is gewoon een eyecatcher. Ik kreeg hem een paar jaar geleden bij een samenwerking met een kamerplanten webshop om er een blog over Ondertussen is hij al aardig gegroeid! Maar wat mij betreft, mag hij nog veeeeel groter worden!

De Nederlandse naam van de Strelitzia is Paradijsvogelplant, deze naam dankt hij aan de mooie bloemen die er in kunnen groeien, deze lijken op een Paradijsvogel. Helaas zullen ze in onze huiskamers niet gauw gaan bloeien. Dan moeten ze aardig groot zijn en ook een paar jaartjes oud. Deze kamerplant groeit oorspronkelijk in de jungle van Zuid-Afrika en kunnen hier wel 10 meter hoog worden. 10 Meter zullen ze in je huis niet worden, maar het is wel belangrijk dat je genoeg ruimte hebt voor deze joekel, want het plafond halen ze makkelijk. Bij ons staat hij te shinen naast de tuindeuren, hier staat hij heel licht en vangt hij de ochtendzon. Hier staat hij samen met wat groene vriendjes die ook wel van een licht plekje houden, zoals de Ficus Tineke, een bonte Monstera deliciosa en de Epiphyllum oxypetalum.

Hoe verzorg je de Strelitzia nicolai?

De Strelitzia staat graag op een hele lichte plaats met een paar uurtjes per dag zonlicht, geef hem ook voldoende water, vooral in de zomermaanden kan hij een echte zuiperd zijn. Zelf heb ik er een terracotta waterdruppelaar bij gestoken waar een fles in kan. Zo krijgt hij het water goed verdeeld in plaats van ineens een grote plons.

Voor een flinke groeiboost geef je in de groeimaanden (lente en zomer) 2x per maand kamerplantenvoeding. Geef hem ook regelmatig een sproeibeurt met een plantenspuit daar maak je hem heel blij mee!

Shop de favoriete kamerplant van Joanike

Wil je net als Joanike deze mooie planten in huis halen? Shop hem dan hieronder!

Wil je meer lezen over de Strelitzia of over andere kamerplanten? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Mevrouw Monstera.

Doe je mee?

Plantenliefhebbers zijn er genoeg en hoe leuk is het als jij hier op mijn blog ook een stukje schrijft over je favoriete kamerplant. Vind je het leuk om mee te doen? Mail dan naar info@linspiration.nl en dan vertel ik je graag hoe je mee kunt doen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment