Leestijd: 5 minuten

In de rubriek: ‘de favoriete kamerplant van…’ staat elke week een andere plantliefhebber in the picture. Vorige week trapte ik af met deze nieuwe rubriek. Vandaag is Elsa aan het woord. Lees je mee?

Even voorstellen

Bijna iedereen is dol op kamerplanten. Tenminste, ik wel! Ik wil me graag voorstellen aan de lezers van Linspiration. Mijn naam is Elsa en ik woon samen met mijn man in Eindhoven. In mijn vrijetijd ben ik blogger. Mijn blog Seizoenen blog gaat over de 4 seizoenen en alles wat daarbij hoort. Vandaag wil ik vertellen over mijn kamerplanten en welke mijn favoriet is.

Dischidia Nummularia mijn favoriete plant

Er zijn veel kamerplanten waar ik van houd, maar de Dischidia Nummularia is echt een kamerplant die ik te gek vind. Dischidia Nummularia of Dubbeltjesplant, is een hangplant met hele aparte bladeren. Die van mij heeft hele mooie opgeblazen blaadjes. Wat ik mooi vind aan deze kamerplant is dat het weinig verzorging nodig heeft omdat het een vetplant is en als je af en toe vergeet om water te geven is dat helemaal niet erg. Zoals je kunt zien op de foto, staat deze plant in een schelp met potgrond.

Wat maakt hem bijzonder

Wat de Dischidia Nummularia zo speciaal maakt voor mij, is dat ik zijn opgeblazen blaadjes heel schattig vind. Als de Dischidia Nummularia bloeit, komen er heel veel lieve kleine roze bloemetjes. En ook heel belangrijk voor mij is dat het een hangplant is en daar ben ik dol op. Ik heb meer hangplanten in mijn huis zoals de hedera – die vind ik ook heel mooi. De mooie donkergroene blaadjes geven echt een groene sfeer in mijn woonkamer.

Mijn top 3 kamerplanten

Ik heb nog meer favoriete kamerplanten, en mijn top 3 is: De Dischidia Nummularia op nr. 1.

  • De Dischidia Nummularia op nr. 1.
  • Op nr. 2 is de Hydroplant-ficus. Deze plant is een veelzijdige plant.
  • En op nr. 3 de bekende Pannenkoekenplant.

In Nuenen is elk jaar een groot tuinevenement genaamd; Bloem en tuin. Het is een openlucht inspiratie voor bloemen en tuinieren. Ik ga er elk jaar naar toe en vind het leuk om daar te lopen tussen alle kraampjes met bloemen, planten, accessoires en tuin ideeën. Daar heb ik de Dischidia Nummularia plant gekocht en die heb ik al zeker vier jaar. Tuinen van Appeltern is ook zo inspirerend om tuin ideeën op te doen, maar minder commercieel.

Deze hangplant is zo mooi dat je hem overal kan ophangen. Hij heeft al een tijd in de woonkamer gehangen en daarna in de keuken bij mijn etagère. Met de verbouwing van mijn nieuwe keuken heb ik de Dischidia Nummularia in de hal gehangen daar past die perfect. Daar krijgt het mooi zacht licht. Ik wil nog proberen te stekken om meer van deze kamerplanten te hebben. Kamerplanten horen bij mijn interieur. Ik vind dat een huis zonder planten altijd kaal is. Ik heb in mijn huis 12 planten. En ik wil er graag nog meer. Maar dat komt nog. Planten geven me de rust die ik nodig heb in mijn huis. Ik vind dat er altijd een plant is die bij jouw past. En jij? Heb jij ook een favoriete plant?

Shop de favoriete kamerplanten van Elsa

Wil jij deze plant ook in huis? Shop hem dan online. Koop er één, als set van twee of haal meteen een volgroeide volle plant in huis!

Doe je mee?

Plantenliefhebbers zijn er genoeg en hoe leuk is het als jij hier op mijn blog ook een stukje schrijft over je favoriete kamerplant. Vind je het leuk om mee te doen? Mail dan naar info@linspiration.nl en dan vertel ik je graag hoe je mee kunt doen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment