Leestijd: 5 minuten

In de rubriek: ‘de favoriete kamerplant van…’ staat elke week een andere plantliefhebber in the picture. Vorige week was Elsa aan het woord en die van mij kun je hier lezen. Vandaag vertelt Elke over haar favoriete kamerplant. Lees je mee?

Even voorstellen

Ik ben Elke van Elkeblogt.net en ik woon met mijn gezin in Drenthe. Ik ben gek op planten! Zowel binnen als buiten. Zodra het weer het toe laat ben ik te vinden in de moestuin, maar ook in huis staat mijn huis vol met kamerplanten. Het is zo’n uit de hand gelopen hobby, want inmiddels heb ik er in ieder geval 70. Mijn hele huis staat vol planten: op de slaapkamer, het toilet en heb zelfs planten voor het raam. Er zijn periodes dat ik de planten alleen wat onderhoud maar soms kriebelt het en begin ik met stekken, verpotten en nieuwe plantjes kopen. Ik vind het extra leuk om plantjes uit zaad te kweken of om bijvoorbeeld miniplantjes uit te laten groeien tot grote exemplaren.

Hoe mijn liefde voor de Monkey Mask begon

Mijn favoriete kamerplant is momenteel de Monstera Adansonii of beter bekend als de Monkey Mask. Naast dat het gewoon een erg mooie plant is om te zien, heb ik vorig jaar deze plant van de ondergang gered en sindsdien doet hij het ontzettend goed!

Zo’n 2 jaar geleden kocht ik de Monkey Mask bij de Intratuin. Ik had hem in een klein potje aangeschaft, maar had al snel door dat hij het goed deed bij ons in huis. Een paar maand later kon ik het plantje al verpotten naar een groter exemplaar. Ja dat maakt een plantenmama toch wel trots. Vorig jaar winter deed hij het opeens minder goed. Hij ging wat hangen, er kwamen wat vlekjes op. Na wat onderzoek bleek dat hij last het van trips. Inmiddels ben ik een volleerd tripsbehandelaar, maar toen heb ik voor het eerst uitgezocht hoe ik mijn plantje kon redden. Met een aantal behandelingen met Edialux heb ik mijn plantje kunnen redden. De oude bladeren heb ik er uitgeknipt en sindsdien straalt hij weer als nooit tevoren. Ik blijf hem wekelijks controleren op diertjes want ben daar toch wel van geschrokken.

Waar staat de plant?

Deze plant staat te pronken op onze kachel die eigenlijk nooit aan staat. Hij staat midden in de kamer samen met de tradescantia pallida en een beeld van Maria. Ik vind het een mooi hoekje zo. Hij staat in het volle licht maar krijgt geen direct zonlicht. Ik heb hem wel eens geprobeerd te stekken, maar dat lukt lang niet altijd. Liever druk ik de uitstulpsels in het zand en pin ik hem vast. Na een tijdje ontstaan er wortels en groeit hij vanuit daar groter. Wekelijks krijg hij regenwater. Ik voel met mijn vinger hoe het zand aanvoelt. Als het vochtig is, sla ik een weekje over. Vanaf maart krijgt hij af en toe wat voeding. En ik zet zelfs af en toe mijn diffuser er naast. Voor mijn gevoel wordt hij daar extra gelukkig van.

Shop de favoriete kamerplant van Elke

Wil je net als Elke deze plant in huis halen? Shop hem dan hieronder!

Doe je mee?

Plantenliefhebbers zijn er genoeg en hoe leuk is het als jij hier op mijn blog ook een stukje schrijft over je favoriete kamerplant. Vind je het leuk om mee te doen? Mail dan naar info@linspiration.nl en dan vertel ik je graag hoe je mee kunt doen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment