Leestijd: 4 minuten

In de rubriek: ‘de favoriete kamerplant van…’ staat elke week een andere plantliefhebber in the picture. Vorige week was Elke aan het woord en die van mij kun je hier lezen. Vandaag vertelt Charelle over haar favoriete kamerplant. Lees je mee?

Even voorstellen

Ik ben Charelle, 31 jaar en samenwonend met mijn vriend in Utrecht. Ik ben eigenaar van The Scent of Cinnamon, waar ik schrijf over kruiden, voedingssupplementen en slow living. Daarnaast ben ik copywriter en business mentor bij Remember The Light en heb ik samen met mijn vriend een online theewinkel, genaamd Leaves with Hugs.

Afscheid nemen van mijn kamerplanten

Toen ik afgelopen jaar introk bij mijn vriend heb ik van veel kamerplanten afscheid moeten nemen. Het appartement van mijn vriend stond namelijk al helemaal vol met planten. Zo staat er een orchidee en verschillende bonsais. Gelukkig kon ik mijn favoriete kamerplant wel meenemen: de Monstera.

De Monstera kreeg ik cadeau van een vriendin toen ik in 2019 verhuisde naar een heerlijk appartementje in Zeist, omringd door bos. Ik had eerder al wel een kamerplant gehad toen ik in Eindhoven woonde, maar die kreeg uiteindelijk een schimmel en stierf. Ik was direct fan van de Monstera, ze is lekker groot, makkelijk te verzorgen en groeit enorm snel.

Mijn favoriete plant

Een van de meest opvallende kenmerken van de Monstera kamerplant zijn haar grote bladeren, die soms wel een diameter van 90 cm kunnen bereiken. De bladeren hebben een hartvormige basis en zijn geperforeerd met gaten en spleten, wat ze een unieke en exotische uitstraling geeft. Het is deze vorm van het blad die heeft geleid tot de bijnaam “gatenplant”. De bladeren kunnen ook sterk variëren in kleur en patroon, afhankelijk van de omgeving waarin de plant groeit. In het tuincentrum zijn verschillende Monstera planten te verkrijgen, waaronder unieke soorten met een flink prijskaartje.

Monstera verzorgen

De Monstera kamerplant is niet alleen een mooie plant om te zien, maar ook gemakkelijk om te verzorgen. Ze doet het goed in een licht tot half schaduwrijke omgeving, niet in direct zonlicht. De plant heeft regelmatig water nodig, maar in vergelijking met andere planten niet zoveel. Het is ook een goed idee om de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid rondom de bladeren te verhogen. Bij ons staat de Monstera in het raam voor het balkon. Eigenlijk krijgt ze daar toch best veel zon, maar dat gaat goed. Haar bladeren draaien altijd naar het raam toe, waar ik haar ook neerzet. Dat vind ik bijzonder om te zien. Wist je dat je de monstera ook gemakkelijk kunt stekken?

Monstera snoeien

Onlangs heeft mijn vriend de Monstera gesnoeid omdat hij een beetje de kamer ingroeide. Eerlijk: ik vind het zonde! Ik houd van het weelderige karakter van deze plant. We hebben afgesproken dat hij de plant een jaar lang niet meer snoeit, zodat ze toch weer lekker kan groeien.

Shop de favoriete kamerplant van Charelle

Wil je net als Charelle deze plant in huis halen? Shop hem dan hieronder!

Doe je mee?

Plantenliefhebbers zijn er genoeg en hoe leuk is het als jij hier op mijn blog ook een stukje schrijft over je favoriete kamerplant. Vind je het leuk om mee te doen? Mail dan naar info@linspiration.nl en dan vertel ik je graag hoe je mee kunt doen.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment