De drakenklimop stekken DIY
Leestijd: 4 minuten

Vandaag laat ik je zien hoe je de Scindapsus Epipremnum, ook wel drakenklimop genoemd, kunt stekken. Er is namelijk weer een nieuwe plant aan onze plantenfamilie toegevoegd! Een tijdje terug kocht ik de drakenklimop. Een leuke hang plant die ook goed kan klimmen. Ik kocht hem al op een mosstok en is hij niet leuk? Ik kon in de winkel kiezen tussen een exemplaar met alleen groene bladeren of eentje met wat meer patroon. Dat laatste leek me wel zo leuk en het maakt de plant ook meteen een stuk specialer!

Ik kocht de plant voor de thuiswerkplek van manlief en kon bijna niet wachten om met het stekken te beginnen. De Scindapsus blijkt een snelle groeier te zijn die zich gemakkelijk zou laten stekken. Daar ben ik natuurlijk erg benieuwd naar! In dit artikel deel ik daarom met jou dit nieuwe stekproject en laat ik je zien hoe je hem eenvoudig kunt stekken om zo je eigen plantenfamilie uit te kunnen breiden.

Wat heb je nodig

Om de drakenklimop te stekken heb niet veel nodig:

  • een scherp mesje of tuinschaar
  • de kamerplant
  • een (glazen) potje met water

Tip: Voor mijn stekjes hergebruik ik vaak glazen potten. Van bijvoorbeeld de rode kool, mosterd etc. Voor het losweken van de etiketten kun je de potjes in warm water leggen of laat een warme straal met water uit de kraan op het etiket lopen. Vaak kun je het oproepsignaal etiket en de lijm eronder zo eraf vegen.

Aan de slag

De drakenklimop laat zich gemakkelijk stekken. Wel werd ik er door manlief op gewezen dat hij geen kale mosstok wilde, dus keek ik goed welke stengels van de scinapsus al voorbij de mosstok groeide aan de bovenkant. Zodat ik alleen het overtollige van de plant weghaalde.

Stap 1: Neem een uiteinde van een stengel. Onder elk blad kun je de drakenklimop afknippen. Zoals je ziet bij de foto bovenaan dit artikel.

Stekjes van de drakenklimop (Scindapsus Epipremnum)

Stap 2: Zorg ervoor dat elk stukje dat je afknipt een blad heeft. Wanneer de stengel al een kleine wortel heeft is dat helemaal ideaal.

Stekjes van de drakenklimop (Scindapsus Epipremnum)

Stap 3: Nu kun je de stekjes bijknippen. Zorg ervoor dat er 1cm aan beide kanten van het blad aan de steel overblijft.
Stap 4: Zet de stekjes in water. Ververs het water 1x per week voor een optimale wortel groei. En nu is het afwachten geblazen.

Zodra er wortels aan de stekjes groeien kunnen de stekjes in aarde worden gezet. Mijn stekjes staan nu in water. Ik laat je graag binnenkort zien hoe de wortels zijn gegroeid! Update 7 mei 2021: Na 2,5 week zijn de wortels goed gaan groeien in water. En zie je zelfs de stekjes waar ik alleen nog maar één blaadje aan had zitten? Ook deze hebben mooie wortels gekregen en zijn nu klaar om in aarde te worden gezet.

Wil je graag nog meer kamerplanten stekken? Lees dan hier hoe je de pannenkoekenplant, de stippenplant, de Monstera en de bananenplant kunt stekken.

Bewaar voor later op Pinterest

De drakenklimop stekken DIY

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog! Samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik in Culemborg. Ik houd van interieur, DIY, series kijken, lezen, planten, fotograferen en schilderen. In de shop vind je de leukste invulboeken!

Post a Comment