Leestijd: 4 minuten

Als mama is het soms niks leukers om gewoon wat herkenning te vinden tijdens het kijken van een leuke serie op Netflix. Daarom maakte ik een lijstje met de leukste series voor en over mama’s op Netflix die je gezien moet hebben. Sommige series zijn ook erg leuk om samen te kijken, omdat ze meer over het ouderschap gaan.

Jane the virgin

In deze grappige en komische serie volg je Jane die, als ze eigenlijk voor een uitstrijkseltje langsgaat bij de dokter per ongeluk wordt geïnsemineerd, waardoor ze als maagd zwanger raakt van de hoteleigenaar Rafael Solano. Een knappe man met wie ze vijf jaar geleden gezoend heeft, maar die daarna niks meer van zich heeft laten horen. De serie heeft iets weg van een soap en het is erg verleidelijk om aflevering na aflevering te blijven kijken. In de serie wordt gebruik gemaakt van een voice over op een grappige manier en er wordt veel Spaans gesproken. De sfeer deed me denken aan de serie Ugly Betty, ook een aanrader trouwens, maar helaas niet op Netflix te vinden.

Yummy mummies

In deze reality serie volg je drie vriendinnen uit Australië die tegelijkertijd zwanger zijn. Alle drie zijn ze rijk en je volgt hun tijdens de zwangerschap en krijgt een kijkje in het moederschap. De aankopen die ze doen kunnen we ons misschien niet allemaal veroorloven, maar het is heerlijk om even een kijkje te nemen in hun levens. Een leuke serie om te kijken als je een avondje wilt ontspannen. Inmiddels staan er 2 seizoenen op Netflix.

Working Moms

Een serie waarbij je het verhaal volgt van vier vrouwen die na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk gaan. Een eerlijke serie waarin je de struggles volgt om goed op je werk te presteren, kolven op het werk en bijvoorbeeld je liefdesleven te onderhouden. Ze laten eerlijk zien dat het moederschap soms ook best wel veel van je vraagt. Er komen hier en daar heel wat herkenbare voorbeelden langs, waardoor je de serie gerust blijft doorkijken.

The let down

In The let down volg je het verhaal van Audrey, die het gevoel heeft dat ze haar leven helemaal niet meer op orde heeft sinds de komst van haar dochtertje. Ze stuggelt met haar leven en vindt het moederschap helemaal niet altijd over rozen gaan. Ze wil alles graag perfect doen, maar lijkt toch dingen anders te doen dan de rest. Wanneer ze dit deelt in haar moeder groep krijgt ze eigenlijk geen herkenning en ook haar huwelijk komt onder spanning te staan. Er komen soms herkenbare dingen naar voren, waardoor je je gemakkelijk kunt verplaatsen in Audrey.

Benieuwd naar leuke romantische serie op Netflix? Je vindt het overzicht hier.

Modern Family

Last but not least een feelgood comedy serie over een grote family die elkaar regelmatig tegenkomen. In deze serie volg je de levens van Claire en Phil Dunphy die samen met hun drie kinderen wonen. Ook zie je het leven van Micheal en Cam, een homostel, dat samen een dochtertje hebben geadopteerd en de Opa (vader van Claire en Mitchell) die hertrouwd is met de Colombiaanse Gloria met haar zoontje. De situaties zijn soms heerlijk herkenbaar voor ouders met kinderen, een aanrader om ook samen met je man te kijken. Alle elf de seizoenen kun je op Netflix bekijken.

Bewaar onderstaande afbeelding op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment