Cruella, de film voor alle 101 dalmatiërs fans
Leestijd: 4 minuten

Yes de film Cruella is eindelijk voor iedereen te bekijken op Disney +! Ik kon niet wachten om de film te bekijken. Ik was als kind al weg van tekenfilm 101 dalmatiërs en verzamelde allemaal spullen van de film. Heerlijk die nostalgie! Ik kon dus niet wachten om de film te bekijken. In dit artikel vertel ik je iets meer over de film, maar ik ga natuurlijk geen spoilers verklappen. Want het is veel leuker als je de film zelf eerst gaat bekijken. Maar ik zal in ieder geval een tipje van de sluier oplichten. Lees je mee?

Waar gaat de film Curella over

Voordat ik de film aanzette had ik niet opgezocht waar de film over ging en liet ik me verrassen. Ergens ging ik ervan uit om naar de personage uit de beroemde tekenfilms te kijken. De gemene Cruella de Vil, maar in plaats daarvan keken we eigenlijk naar het verhaal over haar. Hoe het personage Estella Cruella de Vill werd.

Estella

In de film volg je dus het leven van Estella, gespeeld door Emma Stone. De film begint letterlijk bij haar geboorte. Estella is een eigenzinnig meisje, die een beetje alternatief is. Ze houdt van kleding ontwerpen. Als kind werkt ze zich regelmatig in de nesten waardoor ze van een dure kostschool wordt gestuurd. Haar moeder noemt die grillige kant van haar dochter dan ook Cruella. En ze adviseert haar dochter om die kant van haar weg te stoppen en alleen Estella te zijn, om zo haar draai te kunnen vinden. Maar als Estella van de kostschool wordt gestuurd besluit haar moeder richting London te vertrekken om daar een nieuw leven op te bouwen. Zodat haar moeder zelf als naaister aan de slag kan gaan. Op de weg richting Londen gaan ze langs een oude bekende van haar moeder: de barones, gespeeld door Emma Thompson.

De Barones

De Barones is een bekende modeontwerpster en houdt op het moment dat Estella en haar moeder langskomen een modeshow. Estella die de opdracht heeft gekregen om in de auto te blijven zitten, kan het niet laten om al de modecreaties te negeren en sluipt naar binnen om mee te kijken. Helaas wordt ze daar ontdekt en door de drie grote dalmatiërs van de Barones naar buiten gejaagd. Wanneer ze weg duikt rennen de dalmatiërs tot overmaat van ramp richting haar moeder en valt haar moeder van de rots af naar benden, waar ze met de Barones staat te praten.

Cruella

Dit speelt zich af in de eerste paar minuten van de film. Om zo het beeld neer te zetten van een eigenzinnige Estella, die ook nog eens wees wordt omdat ze haar moeder verliest. In de rest van de film volg je haar als kind en later als jongvolwassene die gaat werken voor de Barones om de mooiste kledingstukken te ontwerpen. En eigenlijk wil ze groter worden dan de Barones. Estella begint haar eigen label samen met haar twee wees vrienden en langzaam komt de weggestopte Cruella weer naar boven. Een strijdlustige jonge vrouw die de Barones met haar eigen label wilt verslaan en daarvoor heel ver wilt gaan.

Conclusie

De film zit goed in elkaar, de kostuums en decors zijn prachtig. De film is heerlijk om tijdens een avondje ontspanning te kijken. En je zult personages herkennen uit de tekenfilm. Dat vond ik misschien nog wel het leukste. Houd er wel rekening mee dat de film hier en daar wat traag is. Zeker omdat de makers van de film heel wat in beeld willen brengen over het leven van Estella en later ook Cruella.

Er spelen heel wat bekende acteurs mee, waardoor het sowieso een leuke film is om te kijken. En de mode kostuums zijn natuurlijk een feest om te bekijken! Bekijk de film Cruella op Disney +. Benieuwd naar meer leuke serie en films? Lees dan hier verder.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment