Crompouce, de nieuwste rage!
Leestijd: 4 minuten

TikTok staat vol met de crompouce: een croissant met de vulling van een tompouce en een heerlijke roze laag bovenop. Dit klinkt toch fantastisch en iets wat je echt geproeft moet hebben? In dit artikel vertel ik je er meer over!

Is de crompouce nieuw?

Ja en nee. Enerzijds wel, want wie had er nou ooit van de crompouce gehoord? Het klinkt als een heerlijke mix van zoetigheid, zonder dat je handen vies worden zoals wanneer je een tompouce eet. Alleen daarom zou je hem al proberen, toch? Maar wist je dat er een bakkerij in Zeeland is die al 30 jaar de crompouce verkoopt? Ik ben in ieder geval blij dat het een rage is, want hoe leuk is het als je hem nu zelf kunt kopen en proeven!

Smaakt hij hetzelfde als een tompouce?

Voor een heel groot deel wel. De vulling is precies hetzelfde en die is natuurlijk al superlekker. Alleen zit het nu dus in een heerlijke knapperige verpakking van een croissant. Er is wel een groot verschil, want de bovenlaag is niet van roze glazuur, zoals bij de tompouce. Stiekem vind ik dat wel een beetje jammer. Ik ben vast niet de enige die de bovenkant van de tompouce eraf haalt en die bewaar voor het laatste 😉

De roze bovenkant is namelijk van chocolade gemaakt, hoewel het dat geen glazuur is, klinkt dat natuurlijk ook overheerlijk en het smaakt ook nog eens lekker. Al moet ik wel zeggen dat het voor de echte zoetekauw is!

@lindimelse

Tja, ik kon het niet laten! Vanochtend fietste ik snel heen en weer om de crompouce te halen. En eerlijk: ik vind hem echt superlekker. Niet zulke vieze handen als bij het eten van een tompouce 😉 #crompouce #voorjou #fyp #lindimelse #foodtiktok #food #hype #crompouceaddictionisreal

♬ Food – Syafeea library

Waar is de crompouce te koop?

Hij is nog niet overal te koop. Zo heb je vestigingen van de Albert Heijn en de Jumbo waar ze al in de schappen liggen en diverse banketbakkerijen draaien volgens mij flinke winsten zo in het weekend. Zorg dus dat je van tevoren even informeert of ze de crompouce op voorraad hebben om teleurstellingen te voorkomen. Gelukkig kun je ook heel eenvoudig je eigen exemplaar maken.

Meteen ontspannen bij het eten van deze zoetigheid? Lees dan ondertussen deze hartverwarmende roman: Een contract vol liefde.

Hoe maak je zelf een crompouce?

Mocht er in jouw buurt geen crompouce te koop zijn, dan kun je hem vandaag eenvoudig zelf maken. Met roze glazuur of met roze chocolade als topping. Hoe fijn is dat!

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig:

Stap 1: Doe de banketbakkersroom mix in een kom en voeg er 500 ml melk aan toe. Klopt het geheel op of met een mixer tot een glad mengsel. Laat 5 minuten opstijven in de koelkast.

Stap 2:

Leg ondertussen de Glazuur mix als gesloten zakje in een kom warm water voor 5 minuten.

Stap 3: Snijd ondertussen de croissants open.

Stap 4: Kneed het zakje glazuur mix nog even goed door.

Stap 5: Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en smeer het in de croissant.

Stap 6: Knip het zakje open en spuit het over de bovenkant van de croissant heen.

En voilà! Nu heb jij je eigen crompouce gemaakt. Hieronder zie je het TikTok filmpje van de Jumbo waarin ze de versie maken met de chocolade toplaag.

Ik ben benieuwd: ga jij hem maken of ga je hem halen in de winkel?

@jumbo.tiktok

Lotte laat zien hoe je makkelijk en snel deze heerlijke crompoucen maakt! #crompouce #croissant #tompouce

♬ original sound – Jumbo Supermarkten

Headerafbeelding door pikisuperstar via Freepik

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment