Leestijd: 3 minuten

Tijd voor jezelf nemen is als mama niet altijd even gemakkelijk. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in de weer zijn. Daarom kan het soms zo fijn zijn om je even terug te trekken. Met een kaptafel tover je een hoekje van je slaapkamer meteen om tot een fijne plek voor jezelf.

Een plek om je terug te trekken

De verhuizing naar ons nieuwe huis is inmiddels alweer 4 weken geleden en we komen langzaam weer in het gewone ritme. Soms kan ik even wat langer in bed blijven liggen als manlief de kinderen al mee naar beneden neemt, maar vaak begint het rennen en vliegen al snel op een dag.

Nu de meeste dozen zijn uitgepakt en de meubels in het nieuwe huis op hun plek staan, wordt het tijd om ook voor mijzelf een plekje te creëren waar ik even in alle rust de dag kan beginnen zonder twee kleine kinderen om me heen. Wat is dan een betere plek dan een kaptafel waaraan je je make-up kunt doen?

1. Kies een plek voor je kaptafel

Bepaal voor jezelf waar jij je het liefste terug trekt. Is dit in de badkamer, zodat je na het douchen meteen even je make-up kunt doen? Zit je liever in de slaapkamer of op een hele andere plek in huis? Een kaptafel hoeft natuurlijk niet perse in een slaapkamer te staan, maar kan ook in de gang of de woonkamer staan. Waar zou jij jouw kaptafel neerzetten?

2. Kies een kaptafel die in je interieur past

Om zo goed mogelijk te genieten van je me-time is het natuurlijk wel fijn als je kaptafel mooi in je interieur past. In ons interieur vind je veel strakke vormen en een witte basis. Dan past een modernere witte kaptafel hier beter in dan een donker bruin vintage exemplaar. Vergeet ook niet een bijpassende stoel te kiezen, die ook fijn zit natuurlijk. Wat voor soort kaptafel zou het beste in jouw interieur passen?

3. Richt je kaptafel in

Zorg ervoor dat je je kaptafel efficiënt inricht. Zo kun je in de schaarse tijd die je hebt in de ochtend, ook meteen aan de slag. Gebruik doosjes of verdelers die je in de lades van je kaptafel kunt neerzetten en vergeet niet je spulletjes te categoriseren. De nagellak flesjes bij de remover en de foundation bij de oogschaduw. Zo kun je in een oogopslag zien waar alles ligt.

Wil je ook graag spulletjes op je kaptafel zetten? Koop mooie glazen bakjes of afsluitbare doosjes, zodat alles opgeruimd oogt. Op deze manier blijft het ook een fijne plek om aan te schuiven. Hoe zou jij je kaptafel inrichten?

Genieten van je me-time

Vraag manlief om de kinderen alvast mee naar beneden te nemen of sta zelf iets eerder op. In ieder geval is het nu tijd om aan je kaptafel te genieten van je me-time!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment