Leestijd: 6 minuten

Een citytrip Rome met zijn mooie bezienswaardigheden stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. Het leek me prachtig om deze mooie stad te gaan bezoeken. De oude geschiedenis en de Italiaanse sfeer te proeven. Lees in de blogpost over de hoogtepunten die je in Rome gezien moet hebben!

Omdat manlief voor een conferentie in Rome moest zijn, besloot ik samen met ons 13 maanden oude zoontje mee te gaan. Zodat ik met hem de stad kon verkennen. We namen het vliegtuig vanaf Brussel en hadden een rustige vlucht. Mooie uitzichten en ons zoontje vond het helemaal niet spannend. Hij had de grootste lol. Zwaaide en lachte naar een iedereen en vond het erg interessant allemaal. Vanaf het vliegveld in Rome, namen we de trein naar station Termini. Vanaf daar liepen we ongeveer 20-30min naar onze airbnb.

Dag 1 – Vaticaanstad

Op de eerste dag gingen we richting Vaticaanstad. We namen de metro richting Lepanto en liepen naar het Vaticaan museum. Daar hadden we een rondleiding door het Vaticaan. Een prachtig gebouw met mooie beelden, wandkleden, schilderijen en muurschilderingen.

Via het museum kwam je uit bij de sixtijnse kapel met de beroemde schilderingen van Michelangelo. Het werk is wereldberoemd, maar om er nu in het echt onder te staan in toch heel bijzonder. Hier mocht je helaas geen foto’s maken, daarom hieronder afbeelding van internet.

Als je achterin de zaal naar links gaat loop je binnendoor naar de Sint Pieter. Een imposant gebouw. Hier was het redelijk druk, maar door de hoogte kon je prima de mooie grote beelden bekijken.

Dag 2 – Trevi fontein, Pantheon en de Santa ignazio d’loya

Vlakbij ons zat de metro halte victorio emanuella, met dank aan Google maps had ik binnen 10 min. de metro gevonden. Ons zoontje zat bij mij geknoopt in de doek en met mijn camera stapte ik de metro in. Bij Barberini stapten we uit en gingen we opzoek naar de Trevi fontein. Een prachtige fontein, temidden tussen de gebouwen. Hier ben ik de hele week nog diverse keren langsgelopen.

Lees ook over onze stedentrip in Barcelona.

Vervolgens liep ik door en stak ik de via Del Corso (de winkelstraat van Rome) over. Zo kwam er tussen de gebouwen het Pantheon tevoorschijn. Vlakbij was daar de Santa ignazio d’loya. Een prachtige kerk met wederom een beroemde plafondschilderingen. Door de spiegel in het midden van de kerk kon je het werk gemakkelijk bekijken. Ook vond je daar de geschilderde koepel, die een echte koepel lijkt als je het vanaf een punt bekijkt.
(foto lwek)

Plafonschildering in de Santa ignazio d’loya.

Dag 3 – Colosseum en de Spaanse trappen

Ons zoontje was net in slaap gevallen in de draagdoek, dus besloot ik lopend naar het Colosseum te gaan. Het leek me namelijk wel wat om erop af te lopen. Net toen ik eraan kwam werd hij wakker, dus moesten we nog even in de rij wachten. Wat een prachtig gebouw! Je kon voor een groot gedeelte rond lopen en ik maakte een aantal foto’s.

Toen er weer geslapen moest worden nam ik de metro naar Spagna. Nog even de Spaanse trappen te beklimmen en een lunch te halen bij de Mac. Ik liep nog even langs de Trevi fontein voordat ik weer richting de airbnb ging.

Dag 4 – Forum

Halverwege de dag was de conferentie van manlief af gelopen en gingen we samen richting het Colosseum om het forum te bezoeken. Prachtige overblijfselen zijn daar te vinden. De pilaren in het forum en het uitzicht waren erg indrukwekkend.

Het paleis van keizer Augustus was ook de moeite waard om te bezoeken in het Palatijn. Ik kon me meteen voorstellen hoe hij op de paardenrace zou hebben uitgekeken en zou hebben geleefd in de vertrekken van zijn paleis.

Het Forum in Rome.

Dag 5 – Villa Bourgese

Villa Bourgese bevind zich in een mooi uitgestrekt park buiten het drukke centrum van Rome. In Barcelona bezochten we het Gaudì park dat ook net buiten het drukke centrum ligt.

Villa Bourgese staat vol met schilderijen en prachtige beelden, een aanrader wanneer je even aan de drukte van de stad wil ontsnappen.

Tip voor als je met jonge kinderen op reis gaat:
– Doe alles op je gemaak, probeer niet te veel te plannen en kijk hoe je kind op alles reageert.
– gebruik een draagdoek of draagzak, scheelt veel gedoe tijdens bezoek aan gebouwen die toch vaak een opstap even op traptreden, maar ook voor de metro of tijdens het winkelen. In Rome heeft zijn de straatjes erg smal en zijn er veel stoepjes en opstapjes.
– zorg voor 1 of 2 soorten speelgoed, waar je kind al dol op is (hier was dat een auto en een klein speelgoed fietsje), zodat hij of zij zich kan vermaken.

Het was een fijne citytrip in Rome met prachtige bezienswaardigheden. Echt een aanrader als je van geschiedenis en kunst houdt!

Lees ook: Onze rondreis in Oost Canada.

Pin voor later:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment