Linspiration

 / Boeken, series & films  / Christelijke films op Netflix die de moeite waard zijn

Er zijn inmiddels zoveel films op Netflix te vinden dat het soms lastig is om voor een bepaald genre de films te vinden. Daarom maakte ik een lijstje met Christelijke films die je gewoon op Netflix kunt bekijken. Ideaal wanneer je even een avondje wil afwisselen met je serie of wat meer verdieping zoekt.

Miracles of Heaven

In Miracles of Heaven volg je een gezin met drie dochters, waarvan een van de kinderen ongeneeslijk ziek blijkt te zijn van een zeldzame ziekte. Christy, de moeder, doet er alles aan om de beste arts te vinden en toch te zorgen dat hun dochter genezen kan worden. Je ziet hoe ze zich begint af te vragen waarom God het toelaat dat haar dochter zo ziek is en niet genezen kan worden. Wanneer zelfs de specialist in Boston laat weten dat hij niks meer voor het gezin kan betekenen, bereiden ze zich er eigenlijk op voor dat hun dochter Anna niet lang meer te leven zal hebben. Wanneer Anna buiten gaat spelen met haar zusjes en in de hoge boom op het erf klimt, valt ze door het gat in de boom naar beneden. Daar ligt ze enkele uren bewusteloos in en wanneer ze weer bijkomt in het ziekenhuis verteld ze haar ouders over de ervaring die ze heeft gehad. Ze mocht een glimp van de Hemel zien en daar verteld God haar dat hij haar weer beter zal maken. Niet lang erna hersteld ze van haar ongeneeslijke ziekte en wordt er gesproken van een medisch wonder.

Het verhaal van de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik vond het een boeiende film en vond het boeiend om te zien hoe Christy moeite had om ook in deze situatie op God te blijven vertrouwen. Heel echt en menselijk dus! Tegelijkertijd was het ook prettig om zo’n hoopvol einde te zien, waarin God ook geneest. Een echte aanrader dus! Wil je een jaar lang met de Bijbel bezig zijn? Bestel dan mijn Bijbels dagboek: Bedacht, geliefd, gewild!

The blind side

Een mooie warme film gebaseerd op een waargebeurd verhaal.  Leigh Anne is een welgestelde vrouw die met haar man en twee kinderen in een groot huis woont. Wanneer ze Michael ontmoet, een dakloze zwarte jongere, neemt Leigh Anne hem in huis. Al snel sluit de familie ‘Big Mike’ in hun harten en wordt hij uiteindelijk als veelbelovende American football-speler. The blind side is een fijne feelgood film en perfect voor een avondje ontspanning!

Ben je op zoek naar romantische christelijke series? Ik maakte een lijstje met de leukste romantische series op Netflix die echt het kijken waard zijn!

Come Sunday

Een film die ik nog graag wil zien is de film Come Sunday. Wanneer ik deze gezien heb, zal ik hier meer over laten weten.

The Shack

Jaren geleden las ik het boek De Uitnodiging en toen ik hoorde dat het boek verfilmd zou worden was ik erg benieuwd. Het verhaal gaat over een vader Mack, die zijn dochter uit het oog verliest tijdens het kamperen. Vermoedelijk is zijn dochter vermoord en daardoor loopt hij met vragen rond, naar zichzelf maar ook naar God toe. Hij verwijt God dat zijn dochter is vermoord en wanneer hij het bos in gaat om zijn dochter te zoeken raakt hij met de drie-eenheid in gesprek, waar hij meer leert over wie God nu eigenlijk is.

De film sprak mij erg aan en zette me aan het denken over hoe je God kunt zien. In de film (soiler allert) wordt God door een actrice gespeeld. Jezus door een jonge man en de Heilige Geest ook weer als een vrouw. Het mooie vond ik dat de film liet zien dat God verschijnt op een manier hoe jij hem op dat moment nodig hebt. In de film heeft de hoofdpersoon, Mack, troost nodig en dit is wat God als vrouw ook kan bieden, als een moeder die troost. De film the Shack is goed te volgen en zet je aan het denken. Ideaal om tijdens een kringavond te kijken, met vriendinnen of met manlief.

Weet jij nog christelijke films die je kunt bekijken op Netflix? Laat het dan even weten in de comments onder de post dan zet ik ze erbij!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog! Samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik in Culemborg. Ik houd van interieur, DIY, series kijken, lezen, planten, fotograferen en schilderen. In de shop vind je de leukste invulboeken!

Post a Comment