Leestijd: 7 minuten

Tussen alle duizenden films op Netflix vind je ook een aantal Christelijke films. Daarom maakte ik een lijstje met films die je gewoon op Netflix kunt bekijken, het kan zijn dat sommige titels inmiddels niet meer beschikbaar zijn en voor zover het lukt heb ik dit ook up-to-date gehouden. In de lijst hieronder vind je Christelijke films in allerlei soorten en maten. Van pure romantiek tot historisch verhaal. Films voor wanneer je even een avondje wil ontspannen of wat meer verdieping zoekt.

Hacksaw Ridge

Een waargebeurd verhaal wat veel indruk op mij heeft gemaakt. In de film volgen we Desmond T. Doss, een zevendedagsadventist, dat het gebod ‘Gij zult niet doden’ erg letterlijk neemt. Zo letterlijk dat wanneer hij in het leger aan de slag wil hij alleen mee wil doen wanneer hij niemand hoeft neer te schieten. Hij weigert zelfs een geweer vast te houden. Dit levert scheve gezichten op van zijn mede kameraden in het leger. Uiteindelijk blijkt hij onmisbaar te zijn als militair. Het is een heftige film, met veel geweld en bloed. Maar tegelijkertijd een mooie film die je aan het denken zet en mij deed afvragen hoeveel ik zou geven voor een ander. Aanrader en zeker een film om over door te praten. Je bekijkt hem hier!

I still believe

In de film I still believe wordt het waargebeurde en romantische verhaal verteld van zanger Jeremy Camp en studiegenoot Melissa. Wanneer ze elkaar leren kennen raken ze tot over hun oren verliefd. Wanneer Jeremy doorbreekt met zijn carrière als gospel zanger, blijkt Melissa ongeneeslijk ziek te zijn. De film laat een eerlijk beeld zien van het leven. Het is niet alleen maar mooi, maar kan ook zwaar zijn en heftig. De film is meeslepend, zet je aan het denken en het geeft stof tot nadenken.

The blind side

Een mooie warme film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Leigh Anne, gespeeld door Sandra Bullock, is een welgestelde vrouw die met haar man en twee kinderen in een groot huis woont. Wanneer ze Michael ontmoet, een dakloze zwarte jongere, neemt Leigh Anne hem in huis. Al snel sluit de familie ‘Big Mike’ in hun harten en wordt hij uiteindelijk als veelbelovende American football-speler. The blind side is een fijne feelgood film en perfect voor een avondje ontspanning!

Ben je op zoek naar romantische christelijke series? Ik maakte een lijstje met de leukste romantische series op Netflix die echt het kijken waard zijn!

Miracles of Heaven

Niet meer op Netflix – In Miracles of Heaven volg je een gezin met drie dochters, waarvan een van de kinderen ongeneeslijk ziek blijkt te zijn van een zeldzame ziekte. Christy, de moeder, doet er alles aan om de beste arts te vinden en toch te zorgen dat hun dochter genezen kan worden. Je ziet hoe ze zich begint af te vragen waarom God het toelaat dat haar dochter zo ziek is en niet genezen kan worden. Wanneer zelfs de specialist in Boston laat weten dat hij niks meer voor het gezin kan betekenen, bereiden ze zich er eigenlijk op voor dat hun dochter Anna niet lang meer te leven zal hebben. Wanneer Anna buiten gaat spelen met haar zusjes en in de hoge boom op het erf klimt, valt ze door het gat in de boom naar beneden. Daar ligt ze enkele uren bewusteloos in en wanneer ze weer bijkomt in het ziekenhuis verteld ze haar ouders over de ervaring die ze heeft gehad. Ze mocht een glimp van de Hemel zien en daar verteld God haar dat hij haar weer beter zal maken. Niet lang erna hersteld ze van haar ongeneeslijke ziekte en wordt er gesproken van een medisch wonder.

Het verhaal van de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik vond het een boeiende film en vond het boeiend om te zien hoe Christy moeite had om ook in deze situatie op God te blijven vertrouwen. Heel echt en menselijk dus! Tegelijkertijd was het ook prettig om zo’n hoopvol einde te zien, waarin God ook geneest. Een echte aanrader dus! Wil je een jaar lang met de Bijbel bezig zijn? Bestel dan mijn Bijbels dagboek: Bedacht, geliefd, gewild!

Good Sam

De titel verraad eigenlijk al wel een beetje waar deze film over gaat. Het gaat namelijk over een iemand die overal in de New York grote sommen met geld achterlaat. Het zijn telkens random mensen die honderdduizend dollar cash voor de deur vinden. Het inspireert heel wat mensen in Manhattan. De verslaggeefster Kate Bradley wil weten wie die Good Sam nu eigenlijk is en waarom hij zoveel geld achterlaat wordt haar privéleven op zijn kop gezet. De film Good Sam is romantische en een tikkeltje voorspelbaar.

The Shack

Niet meer op Netflix – Jaren geleden las ik het boek De Uitnodiging en toen ik hoorde dat het boek verfilmd zou worden was ik erg benieuwd. Het verhaal gaat over een vader Mack, die zijn dochter uit het oog verliest tijdens het kamperen. Vermoedelijk is zijn dochter vermoord en daardoor loopt hij met vragen rond, naar zichzelf maar ook naar God toe. Hij verwijt God dat zijn dochter is vermoord en wanneer hij het bos in gaat om zijn dochter te zoeken raakt hij met de drie-eenheid in gesprek, waar hij meer leert over wie God nu eigenlijk is.

De film sprak mij erg aan en zette me aan het denken over hoe je God kunt zien. In de film (soiler allert) wordt God door een actrice gespeeld. Jezus door een jonge man en de Heilige Geest ook weer als een vrouw. Het mooie vond ik dat de film liet zien dat God verschijnt op een manier hoe jij hem op dat moment nodig hebt. In de film heeft de hoofdpersoon, Mack, troost nodig en dit is wat God als vrouw ook kan bieden, als een moeder die troost. De film the Shack is goed te volgen en zet je aan het denken. Ideaal om tijdens een kringavond te kijken, met vriendinnen of met manlief.

Weet jij nog christelijke films die je kunt bekijken op Netflix? Laat het dan even weten in de comments onder de post dan zet ik ze erbij!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Aad
    12 november 2022

    Goedemorgen Linda ,
    Hacksaw Ridge is inderdaad een film die lang in je gedachte mee blijft gaan. Gisteren de film van Netflix gekeken: Fire proof. Een brandweerman krijgt van zijn vader een schrift met dagelijkse opdrachten om de liefde voor zijn vrouw terug te vinden waarbij de relatie met God een belangrijke rol speelt. Een mooie film

Post a Comment