Chinees lantaarnplantje succesvol stekken is leuk en gemakkelijk
Leestijd: 4 minuten

Het Chinees lantaarnplantje is een populaire kamperplant. Hij wordt ook wel de heart of strings genoemd. En dat is ook helemaal niet zo gek. Want met zijn slierten en hartvormige blaadjes is hij superleuk om te zien. Het stekken van deze kamerplant is eenvoudig en erg gemakkelijk om te doen. Door de stappen hieronder te volgen gaat het je zeker lukken om nog heen wat Chinees lantaarnplantjes te maken voor in huis! Lees je mee?

Wat heb je nodig

Eindelijk heb je vrij weinig nodig om het Chinees lantaarnplantje te stekken, ik heb het even op een rijtje gezet:

  • Het plantje
  • Een (schoon)mes of schaar
  • Een potje met een smalle hals om je stekjes in te kunnen zetten

Aan de slag

Hieronder beschrijf ik de manier die ik zelf heb gebruikt om mijn Chinees lantaarnplantje te stekken. Het zorgde ervoor dat ik ruim 21 stekjes kon maken van 7 lange slierten uit mijn mama lantaarnplantje!

Stap 1: knip een sliert af onder 2 blaadjes.

Stap 2: haal de laatste twee blaadjes van je sliertje af, zodat er alleen een kaal knopje overblijft.

Stap 3: hang het knopje in een potje met water. Vervang het water elke 4/5 dagen en wacht tot er worteltjes uit het knopje komen. Als je de stekjes in een dicht vaasje zet zullen de wortels sneller groeien. Ik vind het zelf erg leuk om glazen flesjes te gebruiken zodat je de wortels ziet groeien.

Let erop dat er geen kalkaanslag in de vaasjes komt of groene aanslag. Dit is niet goed voor de jonge stekjes!

Stap 4: wanneer de worteltjes een aantal centimeter lang zijn kun je de stekjes bij elkaar in aarde zetten. Super leuk om zo weer een nieuw plantje te maken dus.

Tip: Wil je een extra vol plantje? Zet dan zoveel mogelijk stekjes bij elkaar in de aarde. Het Chinees lantaarnplantje groeit namelijk per sliert en zal niet snel breder worden. Dit deed ik bijvoorbeeld bij mijn stekjes, Ik zette er maar liefst 12 bij elkaar in een potje. En kijk eens hoe vol hij nu groeit!

Chinees lantaarnplantje stekken

Bijzondere exemplaren

Extra bijzonder is het trouwens als je Chinees lantaarnplantje in bloei komt te staan. Je ziet dan allemaal kleine bloemen ontstaan! Het zijn een soort kleine bloemetjes aan het lantaarnplantje.

Heb je trouwens een lantaarnplantje dat al wat ouder is? Dan vormt hij tussen zijn sliertjes allemaal witte bolletjes. Deze foto van Mirjam (Instagram @_bymir_) laat dit goed zien. Je kunt een stengeltje na het witte bolletje afknippen en het witte bolletje zo in de aarde stoppen!

Heb je het stekken helemaal door en wil je graag meer kamerplanten stekken? Hier lees je hoe je de pannenkoekenplant, de stippenplant, de Monstera, de drakenklimop en de bananenplant kunt stekken.

Heb je nog vragen over het stekken van het Chinees lantaarnplantje? Stel ze dan hieronder.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment