Bridgerton seizoen 2
Leestijd: 4 minuten

Bridgerton seizoen 2 staat nu op Netflix. Net als het vorige seizoen bekeek in hem binnen een week uit. In dit artikel vertel ik je meer over het tweede seizoen, wat je kunt verwachten zonder al te veel te verklappen. Lees je mee?

Vorig jaar verscheen Bridgerton voor het eerst op Netflix. Een serie die binnen één week niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen de best bekeken serie werd. Met smart heb ik in ieder geval gewacht en toen het tweede seizoen zijn opwachting maakte, keek ik de afleveringen weer binnen een mum van tijd uit. Wat ik vind het echt een heerlijke serie. Misschien vind ik dit seizoen nog wel sterker dan het eerste.

Waar gaat het seizoen over

Ik kon niet wachten om me weer te vergapen aan de prachtige aankleding van zowel de acteurs als de setting. En ook in seizoen 2 waan je je zo in een andere wereld; de wereld van de familie Bridgerton. In seizoen 1 volgden we de oudste zus en in dit seizoen volgen we Lord Bridgerton, Anthony. Hij is de oudste zoon en wil zijn vrouw vinden tijdens het jaarlijkse bal seizoen. Echter wil hij niet zijn hart volgen, maar zijn verstand en trouwen met de parel van het seizoen. Een debutante die is uitgekozen door de koningin. Maar de zus van deze debutante, Miss Sharma (Kate) lijkt zijn hart te veroveren. Echter willen ze hier beiden niet aan toegeven. Miss Sharma op haar beurt niet omdat ze de beste kandidaat voor haar jongere zusje wilt vinden en Anthony niet, omdat hij niet gelooft in ware liefde. Ze draaien om elkaar heen, terwijl ze gevoelens voor elkaar hebben die van het beeldscherm afspatten.

De blikken

De jurken, koetsen, huizen zijn echt prachtig en heerlijk om naar te kijken en de combinatie met de blikken die Lord Bridgerton en Miss Sharma elkaar toewerpen zijn echt geweldig. Waar seizoen 1 vooral ging over ontluikende liefde, passie en de daarbij horende seks scenes waar veel over gespeculeerd werd online, ging het in dit seizoen een beetje anders aan toe. Om precies te zijn vind er maar één scene plaats die uitvoerig in beeld wordt gebracht en is de toon van dit seizoen vooral licht, vrolijk en de spanning om de ware liefde te vinden. Persoonlijk vond ik het juist sterk dat het om de gevoelens van Anthony gaat, die moet kiezen tussen zijn hart en hoofd. Je krijgt de worsteling te zien die hij moet doormaken.

De relatie tussen Anthony en Kate is duidelijk de rode draad in dit seizoen. Toch schittert de familie Featherington ook, die na het overlijden van hun vader een nieuwe man, hun neef, aan het hoofd krijgen van het gezin. Of ze daar nu zo blij mee zijn… En wat dacht je van Eloise Bridgerton, de een na oudste zus die koppig als ze is op zoek gaat naar Lady Whistledown… Hoe het seizoen afloopt ga ik niet verklappen, maar ik kan je veel kijkplezier garanderen. Bekijk de serie hier op Netflix.

Boeken

Of Bridgerton seizoen 2 even getrouw is aan de boeken kan ik niet zeggen, omdat ik de boeken nog niet gelezen heb. Dit lijkt me overigens wel heel leuk om te gaan doen. Het tweede boek waarop dit seizoen is gebaseerd kun je online bestellen, zie hieronder.

De andere boeken van de serie vind je hier. Mocht ik de boeken hebben gelezen dan laat ik je dit natuurlijk hier weten. In ieder geval heel veel kijk plezier!

Bewaar onderstaande pin voor later

bridgerton seizoen 2

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment