Bridgerton kostuumdrama seizoen 1 netflix
Leestijd: 3 minuten

Alle Jane Austen fans opgelet: de serie Bridgerton staat nu op Netflix en het is een echte aanrader! Al eerder schreef ik over drie kostuumseries op Netflix die ik echt de moeite waard vind en ook Bridgerton past zeker thuis in dit rijtje. Afgelopen kerst kwam de serie online en binnen een week keken manlief en ik het eerste seizoen uit.

Waar gaat de serie over?

De serie Bridgerton is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn, die inmiddels tientallen boeken op haar naam heeft staan. Ze schreef een reeks boeken (die geloof ik nog niet ten einde is) waarbij het eerste boek de titel heeft: The Duke and I. Dit is dan ook de titel van de eerste Netflix seizoen. Het verhaal gaat over Daphne die als oudste dochter van de familie Bridgerton een man moet kiezen om mee te trouwen, aangezien haar drie oudere broers niet zo’n aanstalte maken om te trouwen. Uiteindelijk valt haar oog op de hertog die door zijn wat ingewikkelde jeugd, heeft afgezworen om nooit te trouwen.

Plus en min punten aan de serie

Het leuke aan deze serie vind ik, in vergelijking met de Jane Austen verfilmingen dat er veel kleur in zit. Daar houd ik erg van. De kostuums zijn niet grauw of dof, zoals we van de meeste kostuum series gewend zijn, maar in Bridgerton is alles levendig weergegeven. Van het decor, de personages tot de kostuums aan toe. De personages zijn goed uitgewerkt, geloofwaardig en erg vermakelijk om naar te kijken. Vooral Eloise het zusje van Daphne vond ik heerlijk eigenzinnig.

Tegelijkertijd komt er best wat seks in voor, wat van mij niet per se had gehoeven, maar tegelijkertijd laat het ook zien hoe weinig vrouwen in die tijd wisten over seksualiteit. De mannen wisten kennelijk alles over seks en het verwekken van kinderen, terwijl Daphne als hoogstaande elite dame niks lijkt te weten. De mannen blijken vaak al heel wat relaties te hebben gehad, terwijl van de vrouw verwacht wordt dat zij wacht totdat ze getrouwd is. Dat is het beeld wat de schrijfster schetst. Het laat hierdoor duidelijk de stand zien van de vrouw die onder geschikt is aan de man.

Daarom is het misschien juist ook wel weer boeiend dat lady Wiseldown, waarvan de identiteit wordt onthuld aan het eind van seizoen 1, een vrouw is die via een dagelijkse roddelkrant de elite de laatste roddels laat weten en niet terugdeinst om haar mening te geven. Ze lijkt alle ins en outs te weten.

Conclusie

Het is een heerlijke serie, die goed valt te bingewatchen. Droom weg bij de kleurrijke kostuums en geniet van de vele bals die worden gegeven. De boekenserie waarop dit eerste seizoen is gebaseerd kun je hier bestellen zowel in het Engels als Nederlands. Netflix heeft al aangekondigd dat er een tweede seizoen zal komen, dus ik zit al met smart tot volgend jaar te wachten! En wil je meer romantische series zien? Bekijk dan zeker dit lijstje met romantische series op Netflix.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Saskia
    11 januari 2021

    Ik hoor er heel erg veel goede verhalen over…

  • Xiana Bossaert
    12 januari 2021

    Hier ook grote fan! In één stuk uitgekeken en hoop uiteraard op een tweede seizoen 🙂

Post a Comment