Binnenkijken in babykamer Rowas van Linspiration
Leestijd: 6 minuten

We wonen nu bijna een jaar in dit huis en ik bedacht me dat ik het kamertje van Rowas nog helemaal niet had gedeeld! En eerlijk is eerlijk, het kost ook wel even tijd voordat een kamertje echt naar mijn zin is. Inmiddels ben ik al redelijk tevreden. En laat ik de kamer graag aan je zien. Kijk je mee?

De witte basis van de vloer en de muren vond ik een ideaal uitgangspunt, maar ik wilde niet alles wit houden en graag wat kleur toevoegen. De kleuren die je in andere kleurvlakken in ons huis ziet, liet ik ook in dit kamertje terugkomen. Verder gebruikte ik heel wat spullen die we al hadden om dit kamertje aan te kleden, hierdoor hoeft het inrichten van een kamer ook niet heel duur te zijn.

Dieren thema

Vlak na de geboorte kreeg Rowas een grote knuffelaap en nog steeds sjouwt hij hier graag mee rond. Ook heeft hij twee kleine knuffeldoekjes, een aap en een stokstaartje en de aap is toch wel echt favoriet. Dus toen ik bedacht wat ik verder graag in het kamertje wilde hebben, besloot ik een poster van de ark van Noach op te hangen en een stel dierenkoppen voor aan de muur. De dierenkoppen moesten allemaal stuk voor stuk geknuffeld worden en we zwaaien ze elke avond goedenacht 😉

Zoals je in de foto’s hierboven ziet, ben ik fan van de kleur okergeel. De okergele walvis vind ik zo leuk en de kleur komt ook weer mooi terug in het schattige kussentje met apen patroon. Toen ik het spiegeltje tegenkwam leek me dit een mooie toevoeging aan het dierenthema. En volgens Rowas is het een giraffe, ik keur hem goed 😉

Meer kleur toevoegen

De okergele kleur komt ook terug in het vloerkleedje en daarop zijn ook weer de lama’s afgebeeld die je ook op het spiegeltje ziet staan. Naast de okergele kleur wilde ik nog meer kleur toevoegen. Doordat we voor een groene lamp kozen wilde ik een mooie contrasterende kleur voor het raam gebruiken. Toen we hier kwamen wonen hing hier een rolgordijn voor het raam, die haalden we vrij snel weg en we hingen er een rood gordijn voor in de plaats. Toch twijfel ik soms nog steeds of we in de slaapkamers niet beter voor verschillende vouwgordijnen hadden moeten kiezen, omdat dit toch ook wel een mooie sfeer geeft.

Als commode gebruiken we nu de kledingkast die eerst op onze slaapkamer stond. Toch lijkt het me ook mooi om in de toekomst een grote kast neer te zetten in de hoek waar nu de abc poster hangt. Zo heb je verschillende draaideurkasten die je helemaal op maat kunt samenstellen. Misschien wel een kast tot het plafond en in een vrolijke kleur, ideaal voor kleding en speelgoed!

Inspiratie nodig voor een meisjes babykamer? Neem dan hier even een kijkje in deze roze babykamer! Of ga aan de slag met een DIY babygym.

Personaliseren

Het leek me leuk om een aantal dingen voor de babykamer te maken. Zo beschilderde ik kegel poppetjes, maakte in een bord met de tekst ‘You are Loved en beschilderde ik wandhaken om zo unieke details toe te voegen aan het kamertje. En zie je de kleine prentenboekjes achter de kegel poppetjes staan? Dat waren de boekjes die ik kreeg toen ik klein was! Ook in het babybedje heb ik zelf als baby geslapen. Na wat schuren konden we hem een nieuwe kleur geven. Hoe bijzonder is het dat mijn beide kinderen ook in dit bedje slapen?

Ik vind het een heerlijk kamertje geworden en ik kom er graag. Wie weet schilder ik in de toekomst nog wat mooie kleurvlakken in deze kamer, maar voor nu ben ik tevreden! En ben je op zoek naar handgemaakte baby en kinderkleding van biologisch katoen? Neem dan zeker een kijkje in de FSHappiness shop!

Dit artikel bevat een samenwerking.

Bewaar op Pinterest:

Kleurrijke babykamer

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment