Leestijd: 3 minuten

Een mooie vloer kiezen voor je woonkamer, badkamer of terras kan erg lastig zijn. Een vloer gaat een aantal jaar mee en je wilt wel de juiste keuze maken. Wanneer ik een huis binnen stap is de vloer het eerste waar ik naar kijk. Een vloer doet zoveel voor een ruimte. Elke soort vloer geeft weer een andere uitstraling: vloerbedekking, laminaat, tegels, een houten vloer, gietvloer of bijvoorbeeld een vinyl vloer. 

Toen wij ons huurhuis binnenstapte, lag er een kale grijze betonnen vloer op ons te wachten en besloten we voor een witte laminaat vloer te kiezen. Ik ben er nog steeds heel erg blij mee, maar het afwerken van de plinten bij een laminaat vloer vind ik toch ook weer niet alles. Doordat we in een huurhuis zitten, kunnen we natuurlijk niet zomaar een stenen vloer neerleggen, of een houten vloer, maar toch heeft dat ook wel zijn charme. Zeker als je ook voor een mooie lichte vloer kunt kiezen!

Tegels met een houtlook

Zo kwam ik erachter dat je ook houtlook vloertegels kunt kopen. Een prachtige stenen vloer met houtnerf. Hoe gaaf is dat? Net als laminaat zijn deze tegels geschikt voor vloerverwarming. Inmiddels heeft onze laminaatvloer beneden heel wat butsen opgelopen, terwijl hij er nog niet zo lang ligt. Onze jongens gooien graag met hun speelgoed en zeker hun metalen autootjes komen regelmatig met een enorme klap op de grond. Of een stenenvloer dit goed zou aankunnen durf ik natuurlijk niet te zeggen, maar dat de houtlook tegels niet krassen en niet verkleuren is een grote plus.

Daarnaast moet ik ook wel bekennen dat ik een visgraat vloer van hout toch ook wel erg mooi vind. Voor elke kamer een andere vloer dan maar, mochten we ooit een koophuis hebben?

Portugese tegels van keramiek

Een van de dingen die ook op mijn wishlist staan voor een koophuis zijn keramische tegels voor in de badkamer, toilet en keuken. Een van de nadelen van een huurhuis is natuurlijk dat je niet te veel mag veranderen. Zo zijn de wc en de badkamer in ons huurhuis voorzien van zwarte tegels op de vloer en witte tegels tegen de muren van de ruimtes. Mooi en strak vind ik het, maar een beetje kleur had hier zeker niet misstaan. Het liefst zou ik in deze ruimtes Portugese tegels willen in verschillende kleuren en patronen. Zodat de ruimtes een warme uitstraling krijgen en het er niet meer al te strak en modern uitziet, maar een beetje een mediterraanse sfeer krijgen.

Zijn er vloeren in jouw huis die je graag zou willen veranderen en weet je al wat jij zou willen kiezen? Laat het vooral even weten onder deze post. Voorlopig blijft het voor mij bij dromen en de ideeën natuurlijk opslaan op Pinterest. Volg je mij hier al voor de nodige inspiratie?

Deze blogpost is in samenwerking geschreven met Totaaltegel. Ook samenwerken? Leuk! Neem dan contact met me op.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment