betaalbaar keuken verbouwen
Leestijd: 3 minuten

Sta je graag in de keuken en is het je droom om je keuken helemaal aan te passen naar al je wensen en behoeften? Dan zul je waarschijnlijk je keuken moeten verbouwen. Echter kan de prijs hiervan flink oplopen en niet iedereen heeft hier de financiële ruimte voor. Toch betekent dit niet dat je je droomkeuken niet kunt realiseren. In deze blogs delen we de ultieme tips voor het verbouwen van jouw keuken, zonder dat je daar te veel geld aan kwijt hoeft te zijn.

Budgetplanning

Een keukenverbouwing kan prijzig zijn, maar dit is lang niet altijd het geval. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om de kosten te besparen. Datgene wat de belangrijkste rol speelt in een budgetvriendelijke renovatie, is een goede budgetplanning. Door een realistisch budget vast te stellen, ga je denken in de mogelijkheden binnen je budget en zul je vaak ook creatievere oplossingen bedenken. Bedenk eerst wat je wilt verbouwen en wat je wensen voor de verbouwing zijn. Stel op basis hiervan een realistisch budget op. Wat zijn de mogelijkheden en wat moet je misschien toch laten schieten? Niet alles zal altijd mogelijk zijn, hoe jammer dat ook is. Denk daarom goed na over de efficiëntie van de verbouwing. Zie dit ook als een investering. Kwalitatieve apparaten zullen vaak wat meer geld kosten, maar daar heb je op de lange termijn ook meer aan. Goedkoop is namelijk toch vaak duurkoop.

Hergebruik

Houd je je veel bezig met het milieu? Dan zul je hier ook rekening mee houden tijdens het verbouwen van je keuken. Denk hierbij aan een nieuwe energiebesparende koelkast van Horeca-megastore.nl. Ook kun je erg veel dingen hergebruiken. Neem eens een kijkje bij de kringloop als je op zoek bent naar leuke spullen voor de inrichting van je keuken. Misschien vind je wel een prachtige servies set of een handig keukengadget. Wil je een barretje in je keuken? Dan kun je daar ongetwijfeld slagen voor barkrukken. Alle interieurartikelen kun je gemakkelijk aanpassen naar je smaak. Pak er bijvoorbeeld een spuitbus bij en verander de kleur of vervang een aantal details zoals handgrepen. Het is simpel, maar geeft je keuken een hele andere uitstraling. Daarbij ben je goed bezig voor het milieu omdat je items een tweede kans geeft.

Doe-het-zelfoplossingen

Een andere manier om de kosten te besparen tijdens het verbouwen van je keuken, is door dingen zelf te maken. Je hoeft hier zeker niet heel handig voor te zijn. Er zijn namelijk veel simpele projecten die je zelf kunt maken, ook als je geen ervaren klusser bent. Zo kun je de verlichting installeren en mooie muurplanken vastmaken. Er zijn genoeg video’s online met uitleg over hoe je dit kunt aanpakken. Zo geef je geen onnodige kosten uit aan een aannemer, omdat je het zelf ook prima kunt doen. Bovendien kan dit een erg leuk, creatief project zijn! Zo schilderden wij zelf een strakke lambrisering op de muur. Eenvoudig én gemakkelijk om te doen, zonder iemand in te hoeven huren.

Header afbeelding door Dane Deaner on Unsplash

Linspiration DIY & Lifestyle blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment