Leestijd: 5 minuten

Behang in de kinderkamer vind ik altijd erg leuk staan. Het geeft een ruimte meteen sfeer en binnen een handomdraai heb je een fijn hoekje gemaakt. Helaas kan ik in ons huurhuis geen muur behangen, omdat het te veel gedoe is om het er weer af te halen als we zouden verhuizen. Dus droom ik graag weg bij fijne kinderkamers met de mooiste behangetjes aan de muur.

Je hoeft natuurlijk sowieso niet vast te zitten aan het standaard behang voor een meisjes of jongenskamer. Want waarom zou een meisje niet van stoer houden en een jongen niet van roze? Gelukkig kun je heel wat gaaf behang vinden dat prima geschikt is voor zowel een jongen als meisje. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van kinderbehang voor zowel de meisjes als jongenskamer.

1. Dino’s

Wie zegt dat ontdekken en dieren met grote tanden alleen maar voor jongens zijn. Dit kan ook prima in een meisjeskamer. Zeker wanneer je afwijkt van het standaardbeeld, zie bijvoorbeeld hieronder de afbeelding links. Kies voor een speelse weergave. Op het rechter behang zijn de dino’s meer kunstzinnig gemaakt. Erg leuk, speels en kleurrijk.

2. Bloemen

Ben je gek op bloemen, maar wil je niet meteen terugvallen op roze? Kies dan voor een bloemenbehang met een blauwe achtergrond, combineer het met stoere meubels of gebruik een strook behang voor de sfeer of als lambrisering. Lees hier de tips hoe je zelf een strakke lambrisering schildert, zodat je erboven of eronder met behang aan de slag kunt.

3. Ruimte en vliegtuigen

Voor de avonturiers onder ons die dromen van de lucht, vliegen en het heelal. De wereld vanuit de hoogte zien en je vergapen aan vergezichten en planeten, dan zijn onderstaande prints wel erg gaaf.

4. Stoere ridders en prinsessen

Wegdromen bij kastelen en ridders, daarvoor heb ik een superleuk behang gevonden van een kasteel. Plak stickers of teken er zelfs paarden, ridders, prinsessen, een draak en een jonkvrouw bij. Hoe leuk is dat. Het past goed in beide kamers. Ga je toch liever voor een eenhoorn of houd je van regenbogen? Lees dan mijn blog over een kinderkamer in regenboogthema.

5. Dieren

Dieren is een breed thema, waar je alle kanten mee op kunt. Van realistische waterdieren, schattige zeedieren of knaagdieren in het bos. Ik vind dieren altijd erg leuk staan op de kinderkamer en onze jongens zijn er ook dol op. Er is dus heel veel mogelijk. Persoonlijk vind ik onderstaand behang erg gaaf.

Zo zie je maar weer; behang hoeft niet altijd specifiek voor een jongen of meisje te zijn. Ik denk dat het zoeken naar een mix juist heel leuk kan zijn. Welk behang vind jij het leukst voor de kinderkamer?

De afbeeldingen van het behang zijn van Bricoflor.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment