Leestijd: 3 minuten

Na maanden schrijven, illustreren en de afgelopen maanden druk bezig te zijn geweest met de volledige opmaak van mijn Bijbels dagboek: Bedacht, geliefd, gewild is het boek naar de drukker gestuurd! Dit voelde toch wel echt als een mijlpaal, ook voelt het een beetje spannend, want alles is nu uit mijn handen.

Kun je wat meer vertellen over de inhoud?

De overdenkingen:

Dit Bijbels dagboek is voor jou geschreven wanneer je graag meer tijd met God wilt hebben, maar niet goed weet hoe. Omdat je druk bent met je gezin, werk, hobby’s, taken in de kerk of heel iets anders. Tijd voor God maken is niet altijd gemakkelijk en Bedacht, geliefd, gewild helpt jou om ook in je drukke leven tijd te maken voor God.

Het Bijbels dagboek bevat 52 korte overdenkingen. Ideaal om te lezen net voordat je de deur uitgaat of op een ander moment van de dag. En wil je graag meer verdieping? Dan kun je elke week vijf verdiepingsvragen beantwoorden, een Bijbelgedeelte lezen én een creatieve opdracht maken. Ook is er ruimte om elke week te tekenen of je eigen gedachtes op te schrijven. Een compleet Bijbels dagboek dus.

De illustraties:

Toen ik begin augustus alle tekst opstuurde voor de 52 weken van mijn boek, kon het illustreren beginnen. De illustraties voor mijn Bijbels dagboek zijn allemaal bloemen. Gebaseerd op echte bloemen, maar ook zelf bedacht. Voor mij was het kiezen voor bloemen een logische keuze. Al van jongs af aan trek ik er graag op uit met mijn camera om foto’s te maken in de natuur. Dan leg ik de wonderlijke details van bloemen, bladeren en bijvoorbeeld paddenstoelen vast. Wanneer ik zo die details aan het bewonderen ben en vastleg via mijn camera besef ik dat God alles zo mooi en met zoveel aandacht gemaakt heeft.

Daarom koos ik om bloemen te illustreren in maar liest 12(!) kleurschema’s die door het hele boek lopen. Zo heeft elke week een eigen bloemen illustratie en om de vier weken veranderen de kleuren, waardoor er niet een week hetzelfde uitziet! Hoe gaaf is dat?

Uitvoering van het boek

Het boek heeft een hardcover omslag, 224 pagina’s en een leeslint. Op de pagina’s kun je schrijven en tekenen en de illustraties zijn in full color gedrukt. Hierdoor is het boek ook perfect als koffietafelboek. Leg het boek open neer en geniet van de kleurrijke illustraties. Tegelijkertijd herinner je jezelf er zo aan om weer een stukje te lezen. Een win win situatie dus!

Wat vond je van het volledige maakproces?

Het maakproces vond ik leerzaam en erg leuk! De focus lag eerst op het schrijven, zodat de overdenkingen konden worden nagelezen. Daarna kon ik beginnen met de illustraties en de vormgeving. In korte tijd leerde ik Adobe Indesign beheersen zodat ik mijn boek volledig kon opmaken, dit bezorgde me enkele kopzorgen, maar ik ben erg blij dat ik mijzelf deze uitdaging heb gegeven! Want het is een kleurrijk geheel geworden.

Wanneer verschijnt het boek?

Bedacht, geliefd, gewild is leverbaar vanaf 18 november 2019! Spannend en leuk tegelijkertijd! Wil je nu ook graag al een exemplaar als pre-order bestellen? Dan kan dat in mijn shop. Je ontvangt meteen een gesigneerd exemplaar!

Wil je regelmatig overdenkingen lezen? Neem dan hier een kijkje!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment