Barbie film review
Leestijd: 4 minuten

Social media staat bol over de Barbie film en natuurlijk kon ik het niet laten om deze film ook te bezoeken. Eén ding is zeker: het is een film voor humor, bizarre beelden en feminisme. Een film die tot nadenken zet en die je niet snel zult vergeten. Wat mij betreft de hype helemaal waard!

Waar gaat Barbie over?

Wees gerust ik zal geen spoilers verklappen. Hier is waar de film overgaat. In de film volgen we Barbie, gespeeld door Margot Robbie. Barbie vraagt zich af hoe het is om dood te zijn en ineens schrikt iedereen in Barbieland, zoals de wereld waar de Barbies en Kens wonen. Barbie heeft nog een band met haar speler van vroeger. Om de band te herstellen en zich weer helemaal als Barbie te voelen, moet ze naar haar speler toe in de echte wereld. Ken laat haar echter niet zomaar gaan en gaat met haar mee. Terwijl Barbie moeite doet om haar speler te vinden en uit te zoeken hoe ze weer de Perfecte Barbie kan zijn, komt Ken tot de conclusie dat hij echt een man wil zijn. Hij neemt deze kennis mee terug naar Barbieland, met alle gevolgen van dien.

Pluspunten

Wat ik erg leuk vond was iets wat je ook al in de trailer ziet hieronder. Barbies voeten zitten altijd in hakjes en opeens zijn haar voeten ‘plat’. Er zitten heel wat van dat soort details in, die ik hier nu niet allemaal ga opnoemen. Maar daar is erg goed over nagedacht. Daarnaast wordt er veel gezonden in de film, waardoor het af en toe een musical lijkt. Let goed op de teksten van de liedjes, want die slaan weer op het feminisme wat ik in de intro al noemde.

De filmmaker zet de kijker een kritische bril op tussen de verschillen tussen mannen en vrouwen in de wereld. Dat geeft stof tot nadenken en een goed gesprek als je samen naar de bioscoop gaat. Ik denk dat ze dit goed hebben neergezet. Ze voelen je als het ware aan de tand om zelf na te gaan, hoe jij denk over de positie van de vrouw vandaag de dag.

Minpunt

Het enige minpunt wat mijn opviel aan het einde van de film is dat Ken wel heel erg ‘gebruikt’ wordt voor de doeleinden van Barbie, maar of dat daadwerkelijk zo is voor vrouwen vandaag de dag, durf ik niet te zeggen. Zo ervaar ik dat zelf in ieder geval niet. Los van dit punt, is het zeker de moeite waard om een avondje heen te gaan.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

Merchandise Matel

Matel, het moederbedrijf van Barbie, zou Matel niet zijn als ze niet ook meteen losgaan met de marketing. Zo was er een verblijf te huren in een heus Barbiehuis. Hilarisch en heel erg lijkend op de huizen in de film. Ook kun je de Barbiepop kopen met de kleding die Margot Robbie draagt in de film.

Super grappig. Ik vermoed dat de poppen sowieso weer erg populair zullen worden nu de film draait. Is het je trouwens al opgevallen dat Google roze kleurt als je Barbie intypt? 😉 Hier vind je meer leuke films en series.

Header afbeelding via Freepik.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment