Gemakkelijk en snel bananenbrood recept. In 45 min klaar. Kidsproof & gezond!

Bananenbrood kidsproof

Vandaag een heerlijk bananenbrood online. Gewoon omdat het gemakkelijk te maken is en onze kinderen ervan smullen! Je kunt dit bananenbrood gemakkelijk maken voor visite of als lekker tussendoortje.

Het fijne aan dit recept is dat er geen toegevoegde extra suikers in zitten, dus lekker gezond en ook nog eens snel klaar. Met een maaktijd van 10-15min zo gedaan dus!

Benodigdheden
2 eieren
3 Bananen
80 gram bloem
100 gram havermout
3 eetlepels (wal)noten
2 eetlepels rozijnen
Amandelschaafsel voor eroverheen

Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Pak een grote kom

    Zodat je hierin alles kunt gaan mengen.

  2. Schil de 3 bananen en doe ze in een kom

    Zorg dat je ze goed fijn prakt met een vork.

  3. Voeg de bloem, ei & havermout toe

    Weeg de 80 gram bloem en 100 gram havermout af. Pak de 2 eieren en meng alles door elkaar.

  4. Pak noten & bessen voor de vulling

    Doe 3 eetlepels noten en 2 eetlepels rozijen in de kom. Roer dit in de kom door elkaar.

  5. Vet de bakvorm in

    Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier.

  6. Voeg topping toe

    Voor de topping gebruikte ik wat bananen plakjes, wat noten, rode besjes & amandelschaafsel.

  7. Zet het bananenbrood 30 min in het midden van de oven.

    Kijk na 30 min even of je het bananenbrood goed vind, of dat je hem liever nog wat bruiner laat worden. Laat hem maximaal nog 15 min in de oven staan.

Eet smakelijk!

Gemakkelijk en snel bananenbrood recept. In 45 min klaar. Kidsproof & gezond!

Bananenbrood kidsproof

Gezond, lekker en snel bananenbrood recept. Perfect als tussendoortje. Binnen een uur gemaakt!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min

Ingrediënten

  • 3 Bananen
  • 3 Eieren
  • 80 gram Bloem
  • 100 gram Havermout
  • 3 eetlepels (Wal)noten
  • 3 eetlepels Rozijen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, boven onder warmte.
  • Pak een grote kom & een vork.
  • Schil de 3 bananen en doe ze in een kom. Zorg dat je ze goed fijn prakt met een vork.
  • Weeg de 80 gram bloem en 100 gram havermout af. Pak de 2 eieren en voeg alles bij de geprakte bananen in de kom.
  • Voor de vulling doe je 3 eetlepels noten en 2 eetlepels rozijnen in de kom. Roer alles goed door elkaar.
  • Vet de bakvorm in of gebruik bakpapier.
  • Voor de topping gebruikte ik bananen plakjes, wat (wal)noten, rode besjes & amandelschaafsel.
  • Zet het bananenbrood 30 min in het midden van de oven. Kijk na 30 min even of je het bananenbrood goed vind, of dat je hem liever nog wat bruiner laat worden. Laat hem maximaal nog 15 min in de oven staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *