Leestijd: 5 minuten

De badkamer is een fijne plek om planten te hebben staan. Planten hebben een luchtzuiverende werking en zien er ook nog eens gezellig uit. Toch kunnen niet alle planten tegen deze vaak toch wel een beetje donkere ruimte in huis. Daarom laat ik je in dit artikel zien welke zeven planten je het beste in de badkamer neer kunt zetten, zodat je lang plezier van ze zult hebben.

Waarom kiezen voor badkamer planten?

Inmiddels staan er heel wat planten bij ons in huis. In de woonkamer staan de meeste planten, zodat ik ze niet vergeet water te geven. Toch is een beetje groen in de badkamer ook erg fijn om bij te dragen aan die ontspannen sfeer die je toch graag wenst in de badkamer. Je even terug trekken, een fijn bad nemen en dat zou natuurlijk helemaal heerlijk zijn in mooie badmeubels. Wist je dat je heel makkelijk een fijne sfeer kunt creëren door planten boven je bad op te hangen aan het plafond of in het raam bij je bad neer te zetten? Een andere handige plek om een plant neer te zetten vind ik op het badkamermeubel met waskom. Wanneer ik mijn make-up doe of mijn tanden poets, word ik meteen blij van de plant in de badkamer en ik kan hem gemakkelijk water geven!

Dit zijn de zeven planten voor in de badkamer

  1. Aloë Vera. Wie kent deze naam niet? Het wordt vaak gebruikt in cosmetica en bijvoorbeeld in after sun crème. Want Aloë Vera heeft een verkoelende en helende werking. Grappig toch dat dit uit de sappen komt van de Aloë Vera plant? De plant kan goed tegen half schaduw en doet het ook goed in een vochtige omgeving. En mocht je hem toch vergeten water te geven? Dan is dit helemaal geen ramp, want hij kan prima een tijd droog staan.
  2. Wist je dat een Orchidee het heel goed doet in de badkamer? Deze plant heeft maar weinig water nodig. Je kunt eens in de twee weken zijn wortels volledig onder water zetten en daar kan hij weer prima mee vooruit. Hij doet het zo goed in de badkamer, omdat het daar vaak vochtig is en dat doet de knoppen van de Orchidee goed en drogen ze niet uit. Dus hop breng je Orchidee naar de badkamer!
  3. De Monstera is een die hard plant, die eigenlijk in elke omgeving wel kan overleven. Hij kan prima in half schaduw staan, groeit goed in een vochtige ruimte en heeft weinig verzorging nodig. Wist je dat je de Monstera eenvoudig kunt stekken?
  1. Varens zijn perfecte planten voor in de badkamer. Ze kunnen in schaduw of halfschaduw zijn en je zorgt dat de aarde licht vochtig blijft. Hierop zullen je varens goed groeien in de badkamer. Doordat Varens zelf veel luchtvochtigheid afgeven helpen ze goed tegen hoofdpijn en een droge huid. Ook zijn er heel wat varens waar je uit kunt kiezen, zoals de Krulvaren en Kangaroevaren.
  2. Een snelgroeiende en sterkte plant is de Scindapsus. Een leuk plantje dat je eenvoudig op je badkamerkast kunt zetten en die snel naar beneden zal groeien. Hij draagt bij aan een schone lucht en wanneer je hem eens per week water geeft zul je er lang plezier van hebben. De plant laat zich gemakkelijk stekken en zo maak je heel wat nieuwe miniplantjes voor in je badkamer.
  3. De Kwartjesplant is een prima plant voor de badkamer, aangezien hij het liefst volledig in de schaduw staat. En een leuk weetje: de bladeren van de plant worden vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken.
  4. Als laatste is er nog de Lepelplant die het goed doet in de badkamer. Oorspronkelijk komt de plant uit het tropisch regenwoud, dus deze plant houdt zeker van een vochtige en natte omgeving. Houd de aarde goed vochtig en je zult lang van deze plant kunnen genieten.

Heb jij al planten in de badkamer staan? En welke planten zou je graag in de badkamer willen zetten?

De header foto bij het artikel is van Van Heck Badkamers.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment