Leestijd: 3 minuten

Daglicht in de badkamer is erg prettig. Zonlicht dat naar binnen valt zelfs als het buiten regenachtig is. Maar met een raam in je badkamer heb je ook raambekleding nodig. Het is niet prettig om de hele tijd een raam te hebben zonder bekleding of de hele dag het raam volledig te verduisteren. Vandaag deel ik verschillende mogelijkheden voor raambekleding in de badkamer. Lees je mee?

Sinds onze verhuizing geniet ik ontzettend van onze ruime badkamer met raam. Na 4,5 jaar in een huis te hebben gewoond waarbij we altijd onder lamplicht stonden, is dit echt een verademing. Momenteel hangen er zware houten lamellen, die met moeite open en dicht gaan. Tijd dus om op zoek te gaan naar betere raambekleding voor de badkamer.

In mijn zoektocht kwam ik vijf verschillende raambekledingen tegen die mij handig lijken in de badkamer.

1. Rolgrodijn in de badkamer

Een rolgordijn kan niet alleen handig zijn in de slaapkamer, maar ook in de badkamer. Zeker wanneer je kiest voor een rolgordijn op maat, zodat hij perfect past op het raam. Een rolgordijn kun je gemakkelijk bedienen en hangt niet snel in nattigheid.

2. Plakfolie

Een favoriet die hier veel in de straat gebruikt wordt, is plakfolie. Hierdoor kunnen mensen niet zomaar naar binnen kijken en kun je tegelijkertijd van van het daglicht profiteren dat naar binnen valt. Kies ervoor om het gehele raam te bekleden of juist een deel van het raam.

3. Een gordijn

Een mooi gordijn geeft een ruimte altijd net wat meer sfeer dan een rolgordijn. Mocht je voor een gordijn gaan, kies dan een waterafstotende stof in plaats van gewone stof. Hierdoor zal je gordijn langer meegaan.

4. Aluminium jaloezieën

Gebruik aluminium jaloezieën in de badkamer. Je kunt ze gemakkelijk schoonhouden, bedienen en ze zijn een stuk lichter in gebruiken dan houten jaloezieën. Nu hebben we zulke zware jaloezieën hangen dat ik er erg hard aan moet trekken om er beweging in te krijgen, dat is natuurlijk niet ideaal.

5. Shutters in de badkamer

Shutters lijken een beetje op jaloezieën, maar het verschil is dat ze voor je raam zitten. Eigenlijk een soort van luiken die je volledig kunt bedienen. Je kunt de shutters openklappen en kantelen waardoor je de toevoer van het licht in de badkamer mooi kunt regelen.

Voor alle vijf de verschillende raambekledingen valt wat te zeggen. Het belangrijkste vind ik dat er voldoende daglicht naar binnenvalt. Dan zou ik denk ik gaan voor plakfolie of shutters, mooi daglicht en tegelijkertijd zorgen dat er niemand naar binnen kan kijken. Heb jij nog tips voor raambekleding in de badkamer? Laat me dat vooral weten.

Nog meer inspiratie opdoen voor de badkamer? Hier lees je nog meer badkamer ideeën om jouw badkamer aan te kleden.

Dit artikel is in samenwerking met Veneta geschreven.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment