Leestijd: 3 minuten

Wil jij het gevoel van een luxe badkamer niet alleen in een hotel ervaren, maar ook in je eigen huis? Dat kan! Ik vind het altijd heerlijk wanneer je in een hotel bent. Alles is voor je geregeld en je kunt volop ontspannen. De badkamers in een hotel zien er vaak prachtig uit. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je thuis ook optimaal kunt genieten? Lees dan de vijf tips hieronder om het gevoel van luxe in je badkamer te ervaren.

1. Ruim je badkamer op

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het maakt echt een wereld van verschil. Badkamers in een hotel zijn altijd super netjes en er ligt geen rommel op de grond. Daarom ervaar je daar vaak het gevoel van luxe en rust.

En eerlijk is eerlijk, met drie kleine kinderen thuis ligt er bij ons regelmatig kinderspeelgoed verspreid in de badkamer. Dit geeft niet echt een ontspannend en luxe uitstraling aan je badkamer. Want een opgeruimde ruimte is een opgeruimd hoofd. Zorg dat je een bak of mand hebt staan waar het badspeelgoed altijd weer in opgeruimd kan worden. Slingeren er vaak (natte) handdoeken? Leer jezelf de gewoonte aan om deze meteen over de wasmand te hangen of de rand van het bad.

2. Kies voor groen

Het is inmiddels wel bekend dat planten zorgen voor het zuiveren van de lucht. Hoe heerlijk is het dan om de luxe in je badkamer terug te brengen door planten neer te zetten. Planten groeien ontzettend goed in het vochtige klimaat van je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan de Epiprendum of de monstera minima. Beide hangplanten kun je mooi draperen in de badkamer!

3. Regel muziek, een serie of een goed boek

Ultiem ontspannen in bad vergt de nodige voorbereidingen. Bedenk daarom van tevoren wat jij het liefst doet om te ontspannen. Kijk je graag een serie of lees je een goed boek? Zorg dat je alles klaar legt voordat je in bad stapt. Zet een muziekje op, regel een glas wijn en genieten maar!

4. Zorg voor luxeproducten

Naast bovenstaande ideeën is het toch ook wel fijn om het gevoel van de luxe badkamers in een hotel thuis te ervaren. In een hotel zie je vaak luxeproducten en dit kun je thuis eenvoudig nabootsen. Je kunt helemaal losgaan met dure handzeep, shampoo en scrubs, maar dit kun je ook low budget oplossen. Koop chique zeeppompjes en vul deze met betaalbare shampoo en bodysoap. Dat is niet alleen een stuk goedkoper, maar ook duurzamer! Zet de flessen op een mooi plateau neer, label ze en klaar!

5. Leg alles klaar voor na het badderen

Een ander voorbeeld van luxe badkamers die je in hotels vaak ziet zijn de producten die al klaar liggen voor gebruik. Denk aan de schone handdoeken, badjas en badslipper. Dit is eenvoudig zelf te regelen. Zorg dat je de handdoeken klaar hebt liggen, een badjas over de verwarming hangt en je sloffen klaarzet. Zo kun je meteen na een bad sessie meteen afdrogen en opwarmen. Wat wil je nog meer?

Ik hoop dat je met bovenstaande tips zelf luxe in je eigen badkamer kunt creëren!

Headerfoto door R ARCHITECTURE via Unsplash

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment