kleuren aangepast kinderkamer foto
Leestijd: 4 minuten

Je kent het wel, je wil een lichte foto maken van je interieur, maar.. je foto is bewogen, wel heel erg donker, heeft veel ruis en is dus totaal niet geworden wat je had gehoopt. Zeker in de wintermaanden is dit nogal een lastig punt. Want hoe maak je dan ook die mooie lichte foto die je bij andere bloggers of Instagrammers ziet? Lees hieronder de 5 tips die ik gebruikt om mijn foto’s te maken. Gegarandeerd succes!

1. Leer je camera kennen

Voor het maken van mooie lichte foto’s is het belangrijk dat je je camera kent. Of dit nu de camera van je smartphone is of je spiegelreflexcamera (DSLR). Doordat je weet hoe je camera werkt, kun je de foto’s maken die jij voor ogen hebt. Zelf fotografeer ik met een Canon DSLR en ik vind dit erg prettig werken. Zeker nadat ik deze fotografiecursus heb gevolgd, waardoor ik mijn camera nu volledig naar mijn zin kan instellen en gebruiken. Hierdoor kan ik zelfs in de winter mooie foto’s maken!

Lees ookDe fotogafiecursus die ik volgde

kerstboom met engeltje
2. Gebruik een licht sterkte lens

Toen ik voor het eerst gebruik maakte van een lichtsterke lens was ik meteen verliefd. Een lichtsterkte lens is een lens met een groot diafragma, dus een klein getal zoals f1.4/ f1.8. Hierdoor kan er veel licht op de sensor van jouw camera vallen, waardoor je lichte foto’s kunt maken. Zelf gebruik ik deze pencake lens van Canon, betaalbaar en het levert mij prachtige lichte foto’s op. Hierdoor kun je ook leuk spelen met een onscherpe achtergrond, zoals de foto hierboven!

3. Mijn lifesaver: de afstandsbediening

Waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben is mijn afstandsbediening. Niet alleen ideaal voor als je zelf op de foto wil gaan, maar ook als je je interieur wil fotograferen. Hierdoor hoef ik mijn camera niet aan te raken en zeker in ons donkere huis komt dit vaak goed van pas.

kinderkamer fotograferen kinderen

4. Maak gebruik van een statief

Het gebruik van een statief is voor mij onmisbaar tijdens grauwer weer en de wintermaanden. Doordat er minder licht in huis komt, is het moeilijker om vanuit de hand te fotograferen en moet al snel de iso erg omhoog. Met een statief kun je dit een beetje sturen. Doordat de camera op een statief staat, kun je een langere sluitertijd instellen, waardoor de camera meer licht krijgt voor het maken van een foto.

5. Bewerk je foto’s

Nadat ik mijn foto’s gemaakt heb, bewerk ik mijn foto’s altijd een beetje. Ik pas geen kleuren aan of gooi er geen filtertje overheen, maar ik licht mijn foto’s wel op. Lichte foto’s vind ik zelf gewoon veel mooier om naar te kijken dan donkere foto’s. Zelf gebruik ik hier Lightroom voor, maar je hebt ook apps om je foto’s gratis te kunnen bewerken.

kleuren aangepast kinderkamer foto

5 foto tips om in de winter mooie interieur foto's te maken

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment