Leestijd: 4 minuten

Het hebben van een mooie tuin is voor veel mensen een bron van plezier en ontspanning. Maar wat als je tuin op het heetst van de dag vol in de zon ligt en je eigenlijk liever wat schaduw hebt? Een oplossing hiervoor zijn schaduwdoeken. Deze blog geeft 5 redenen waarom schaduwdoeken uw tuin zullen verrijken.

Eenvoudige installatie

Schaduwdoeken zijn eenvoudig en op veel plekken te installeren. Je kunt ze ophangen tussen twee muren, in een pergola, of aan een boom. Het voordeel van deze doeken is dat ze makkelijk op te vouwen zijn, zodat je ze in de winter makkelijk kunt opbergen. Een ander voordeel is dat je de schaduwdoeken eenvoudig kunt verplaatsen. Als je bijvoorbeeld graag in verschillende delen van je tuin wilt genieten van schaduw, dan kun je het doek gewoon meenemen en ophangen op een andere plek.

Veelzijdig

Daarnaast zijn schaduwdoeken erg veelzijdig. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor je altijd wel een doek kunt vinden dat past bij jouw tuin. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere doeken naast elkaar te hangen om zo een groter oppervlak te bedekken. Het is zelfs mogelijk om meerdere doeken in verschillende kleuren te combineren voor een speels effect. Doordat schaduwdoeken zo veelzijdig zijn, kun je ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt ze gebruiken om schaduw te creëren op je terras, om een speelhoek voor de kinderen te maken of om je zwembad of vijver te beschermen tegen de zon. Harmonica schaduwdoeken zijn nog veelzijdiger dan reguliere schaduwdoeken. Zo kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan de gewenste hoeveelheid schaduw. Daarnaast zijn harmonica schaduwdoeken eenvoudiger te installeren en te verwijderen dan andere soorten schaduwdoeken.

Makkelijk te reinigen

Ook zijn schaduwdoeken makkelijk schoon te maken. Helemaal wanneer u kiest voor hoogwaardige HDPE harmonica schaduwdoeken. Het is helaas niet te voorkomen dat een schaduwdoek vies wordt. Denk bijvoorbeeld aan vogelpoep. Wanneer u echter kiest voor een dicht geweven HDPE doek kunt u dit simpelweg schoonhouden door middel van een borstel, warm water en wat groene zeep. Daarnaast zijn dit type doeken schimmelwerend en vuilafstotend.

Bescherming tegen UV-straling

Verder bieden schaduwdoeken bescherming tegen schadelijke UV-straling. Dit is vooral belangrijk als je kinderen hebt. Kinderen spelen graag buiten en worden daarbij veel blootgesteld aan de zon. Een schaduwdoek biedt dan uitkomst. Hiermee kun je voorkomen dat je kinderen verbranden en in aanraking komen met de schadelijke effecten van UV-straling. Ook voor volwassenen is dit belangrijk. Het kan namelijk huidkanker veroorzaken en het verouderingsproces van de huid versnellen.

Goedkoop

Ten slotte zijn schaduwdoeken ook nog eens erg betaalbaar. In vergelijking met andere manieren om schaduw te creëren, zoals een overkapping of een parasol, zijn schaduwdoeken een stuk goedkoper. Daarnaast zijn ze makkelijk te installeren. Een overkapping vraagt meer materiaal en arbeid om te installeren, waardoor de kosten al snel oplopen. Een parasol van goede kwaliteit kan ook duur zijn en is vaak minder duurzaam dan een schaduwdoek.

Conclusie

Concluderend zijn schaduwdoeken eenvoudig te installeren en zijn ze erg veelzijdig. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te houden wanneer u kiest voor een doek gemaakt van hoogwaardig materiaal. Naast dat ze zorgen voor schaduw bieden ze ook nog eens bescherming tegen schadelijke UV-straling. En als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens zeer betaalbaar. Een schaduwdoek is daarom een uitstekende verrijking voor iedere tuin.

Header afbeelding via Wovar.

gastblog Linspiration blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment