Leestijd: 5 minuten

Wanneer je bent bevallen en borstvoeding wilt gaan geven zijn er een aantal producten die de start van borstvoeding gemakkelijker kunnen maken. Want het is een spannend avontuur dat niet altijd even gemakkelijk verloopt. Hoe fijn is het dan als er producten zijn die je deze periode helpen om er meer van te kunnen genieten! Zelf heb ik heel wat jaar borstvoeding mogen geven aan onze kinderen en er zijn een aantal producten die ik echt onmisbaar vindt en vond tijdens deze periode. Hieronder vertel ik je meer over deze vijf producten van Lanshinol.

Gebruik zoogkompressen tegen het lekken

Kort na de bevalling krijg je te maken met stuwing. Je borsten worden voller en gaan de melk aanmaken voor je baby. Het kan dan best zijn dat je de eerste dagen en weken behoorlijk wat melk lekt. Ik kon regelmatig een schoon shirt aan trekken en als je baby huilt kan het zomaar zijn dat je begint te lekken. Niet altijd prettig om met een nat shirt rond te lopen. Het is dan erg fijn om zoogkompressen te gebruiken. Deze doe je in je bh en ze zorgen ervoor dat de melk niet door je kleding lekt. Hierbij kun je kiezen tussen herbruikbare zoogkompressen en wegwerp. Mijn voorkeur gaat uit naar herbruikbare zoogkompressen. Je kunt ze gemakkelijk wassen in de wasmachine. Een duurzame oplossing en persoonlijk vind ik ze prettiger dan wegwerp. Ze zijn van zachter materiaal gemaakt en blijven mooi na het wassen.

De melk opvangen tijdens het voeden

Naast de zoogkompressen zijn opvangschalen erg fijn om te gebruiken tijdens het voeden. Vaak komt het voor dat als je baby aan de ene borst drinkt en er melk lekt uit de ander. Dit komt door het toeschietreflex. De melk begint uit beide borsten tegelijkertijd te stromen. Je kunt er dan voor kiezen om een zoogkompressen te gebruiken, maar dan ben je de melk wel kwijt. De opvangschalen kun je gewoon in je bh zetten met de opening rond de tepel. Als je klaar bent met voeden kun je de melk overgieten in een zakje of bakje en in de vriezer bewaren. Ideaal om later te kunnen ontdooien en te gebruiken als je een avondje van huis wilt gaan zonder baby. Een andere tip is om de melk in het badje van je baby erbij te doen. Dit zorgt ervoor dat het babyhuidje lekker zacht wordt.

Gebruik tepelzalf tegen pijnlijke borsten

Misschien is dit wel het handigste item wat je in huis wilt hebben na de bevalling. Zeker wanneer je voor het eerst borstvoeding gaat geven, moeten je tepels enorm wennen aan de zuigkracht van je baby. Dan kan het soms best even pijnlijk zijn. Met een goede tepelzalf verzacht je deze pijn meteen. Je kunt de tepelzalf gewoon opsmeren zonder bang te zijn dat het schadelijk is voor je baby, want het kan gewoon op je tepel blijven zitten tijdens het voeden. De tepelzalf werkt ook goed voor het moment wanneer je baby tandjes krijgt. Je kunt de zalf online kopen of bij de drogist.

Ondersteun je arm tijdens het voeden

Tijdens het voeden is het extra fijn om je arm even ergens op te kunnen laten leunen. Als je baby net geboren is is een voedingskussen ideaal, maar vaak is dat later minder handig. Je baby groeit snel en wordt steeds zwaarder. Het is dan fijn om je arm goede ondersteuning te geven door bijvoorbeeld je arm op een aantal kussens te laten rusten, maar een armkussen is dan ook ideaal! Je schuift het kussen om je arm heen om het hoofdje van je kindje te ondersteunen. En nog een handig voordeel: tijdens de warme dagen plakt het babyhoofdje niet zo tegen je blote arm!

Haal een borstkolf in huis

Misschien denk je er niet meteen aan om een borstkolf in huis te halen, maar het is toch handig om er een te hebben liggen. Zo heb je elektrische kolven en handkolven. Beide geschikt om snel te kunnen gebruiken. Handig als je straks weer aan het werk wilt gaan en alvast een voorraadje wilt klaarleggen in de vriezer. Erg handig ook voor een eventuele oppas.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze tips om de borstvoedingsperiode gemakkelijker te maken! Wil je tijdens de nachtvoedingen wat te doen hebben? Ga dan deze leuke series speciaal voor mama’s eens kijken! En nog een laatste tip: bij FSHappiness vind je fijne invulboeken en mooie geboorteposters voor je baby!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment