Panorama foto interieur Linspiration
Leestijd: 5 minuten

Hoe vaak heb jij je telefoon in je handen? Om even je social media te controleren, een even een berichtje te sturen en een foto te maken. Een groot voordeel van smartphones is dat het maken van foto’s steeds gemakkelijker wordt. Daarom deel ik graag 5 tips met je om nog gemakkelijker mooiere foto’s te maken met je telefoon.

1. Maak een goeie selfie foto

Een van de merken met telefoons waar je handige selfies mee kunt maken is Oppo. De Oppo Reno heeft bijvoorbeeld een pop-up camera, zodat de camera omhoog komt wanneer je een selfie wilt maken. En meteen een tip voor selfies maken: houd je telefoon schuin omhoog, zodat je je gezicht niet van voren maar een beetje van bovenaf fotografeert. Zo komt je gezicht een stuk beter uit! Ook kun je met deze Oppo telefoons mooie close-ups maken en dat brengt me meteen naar de volgende tip.

2. Maak close-ups

Door te spelen met foto’s van veraf en dicht bij zul je zien dat een close-up erg mooi kan zijn. Denk aan een mooie bloem in de tuin, een mooi portret van je kind of een detailfoto voor je Instagram. Hierdoor kun je de focus leggen op iets kleins in plaats van meteen een overzichtsfoto te makten.

Een leuke variatie hierop kan het spelen met een wazige achtergrond zijn. Dit wordt ook wel een Bokeh effect genoemd. Laat de camera van je smartphone scherpstellen op de voorgrond, hierdoor wordt de achtergrond onscherp en vaak kun je ook de achtergrond waziger maken. Hierdoor komt het onderwerp op de voorgrond vaak beter uit op de foto, doordat de focus in de foto alleen op dat onderwerp ligt en de rest waziger is.

Detail foto klaproos en lieveheestbeestje
Foto’s genomen met smartphone. Close-up foto van lieveheersbeestje. Bij de foto van klaproos zie je de bokeh achtergrond.

3. Maak foto’s op het juiste formaat

Soms is het best jammer dat als je een foto wilt maken voor Instagram je foto wordt bijgesneden, hierdoor verlies je soms net dat ene detail dat je toch graag op de foto wilt hebben. Dit had ik laatst toen ik foto’s van onze woonkamer make-over had gemaakt. Wat kan helpen is om het formaat in te stellen van je foto, zodat je meteen kunt zien hoe je foto wordt bijgesneden. 

De vierkante foto’s van Instagram kun je instellen op je telefoon als 1:1 of je maakt je foto meteen vanuit de Instagram app. Voor de staande foto’s op Instagram, ook wel de portrait foto’s genoemd, kun je het beste kiezen voor de verhouding 3:4. Hierdoor verlies je weinig van je foto en kun je hem meteen plaatsen.

4. Maak een panorama foto

Een van de functies die je kunt gebruiken is een panorama foto maken met je telefoon. Hiermee maakt je camera telkens een foto en zet deze naast elkaar, waardoor je een liggende foto krijgt. Leuk om te doen in de natuur met een prachtig uitzicht of gewoon van je woonkamer, zo krijg je in een klap toch je hele woonkamer op de foto.

Toen we net in ons huis kwamen wonen, leek het me leuk om een mooie overzichtsfoto te hebben van hoe onze inrichting was. Inmiddels is er heel wat veranderd en door deze overzichtsfoto hebben we een leuk aandenken aan onze klustijd in dit huis!

Panorama foto interieur Linspiration
Voorbeeld van een panorama foto die ik maakte van ons interieur toen we net in ons huis kwamen wonen.

5. Experimenteer met effecten

Het leuke aan digitale foto’s is dat je ze gemakkelijk kunt bewerken. Probeer maar eens een tof filter over je foto te zetten of te experimenteren met een zwart-witte achtergrond en jezelf in kleur bijvoorbeeld. Dit geeft meteen weer een heel ander soort foto. Ook kun je vaak op je telefoon in de camera functie al de verschillende effecten zien, waardoor je meteen een fijne sfeer kunt neerzetten.

Het maken van foto’s op je telefoon is erg leuk om te doen en hopelijk kun je met deze tips ook verder experimenteren, waardoor foto’s maken met je telefoon nog leuker wordt!

Vond jij dit artikel handig? Bewaar hem dan voor later op Pinterest!

5 handige tips om foto's te maken met je smartphone

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment