lichte woning
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen nemen niet genoeg daglicht tot zich omdat ze veel tijd binnen doorbrengen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de gemoedstoestand en het humeur.  Daarnaast ogen woningen waar geen licht binnenkomt somber en kaal. Gelukkig zijn er verschillende manieren om meer licht in je woning te krijgen. Wij geven je 5 nuttige tips om meer (dag)licht de woning in te krijgen.  

Hang spiegels op

Het gebruik van spiegels is een effectieve manier om meer licht in je woning te krijgen. Plaats een grote spiegel op een strategische plek in de ruimte, bijvoorbeeld tegenover een raam. De spiegel weerkaatst het licht en creëert zo een optische illusie van meer ruimte en licht.

Gebruikt lichte kleuren in het interieur

Lichte kleuren reflecteren het licht beter dan donkere kleuren. Kies daarom voor lichte kleuren op de muren, vloeren en plafonds om de woning optisch lichter te laten lijken. Wit is een klassieke kleur die altijd goed werkt, maar ook pasteltinten en andere lichte kleuren kunnen de ruimte een stuk lichter maken. In ons huis kun je heel veel lichte kleuren vinden en onze witte vloer zorgt ook voor een extra lichte ruimte.

Vervang dikke gordijnen voor vitrage of inbetweens

Dikke zware gordijnen kunnen veel licht blokkeren en de kamer donkerder maken. Kies daarom voor vitrage of inbetween gordijnen. Als je toch gordijnen wilt behouden, kies dan voor lichte en dunne stoffen die wat meer van het daglicht doorlaten.

Plaats meer verlichting

Meer verlichting kan helpen om donkere plekken in de kamer op te lichten. Plaats bijvoorbeeld extra lampen of verlichtingssystemen in de kamer om de lichtinval te verhogen. Het is ook een goed idee om te kiezen voor lichtbronnen met een hoge kleurtemperatuur, zoals led-lampen.

Een Serre plaatsen

De beste manier om meer licht in de woning te krijgen, is met een serre. Een serre is een aanbouw aan je woning met glazen wanden. Serrebouwer Busscher Serrebouw biedt luxe serres die compleet op maat worden gemaakt en volledig aan jouw wensen kunnen worden aangepast. Met een serre creëer je niet alleen meer lichtinval, maar ook extra ruimte en een prachtig uitzicht op je tuin.

gastblog Linspiration blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment