Scandinavische lamp woonkamer mint
Leestijd: 3 minuten

Lampen uitzoeken is niet niks. Een lamp moet niet alleen goed licht geven, maar hij moet ook goed passen in je interieur. Een lamp moet overdag en ‘s avonds mooi en functioneel zijn. Daarom geef ik je 5 tips om de perfecte lamp te vinden voor in jouw interieur.

1. Kijk naar de stijl meubels die je al hebt

Door te kijken naar de meubels die je al hebt staan, krijg je een beeld van de stijl die je mooi vindt. Houd jij van strakke vormen? Rustige kleuren of juist veel prints bij elkaar?

Door de oker gele bank in ons interieur, hebben wij al een groot kleurvlak in huis. Daarom leek het mij perfect om ook te kiezen voor een gekleurde lamp. Maar dan wel een gekleurde lamp in Scandinavische stijl. Strak en toch een beetje anders.

Onderstaande lamp is beschikbaar bij de Nederlandse shop van Paulmann Licht en ook beschikbaar in het Engelse, Franse en Duitse.

Scandinavische lamp boven eettafel
Scandinavische lamp in woonkamer

2. Kijk naar details

De lamp die ik heb uitgekozen heeft aan de bovenkant een hout detail, dat ik goed vind passen bij onze tafel waar hij boven hangt. De tafel heeft een wit blad, maar houten poten. Zo komt de stijl weer mooi samen. Het aparte aan de lamp is dat de lampen bol een koperen kleur heeft, hierdoor voeg je weer net dat beetje extra toe.

Dit geldt ook voor een lamp met goud details, zorg dan voor meerde gouden details in je huis, zoals een vaasje, kandelaar of spiegel.

3. Laat de kleur van de lamp terug komen in je meubels.

Een tip om jouw lamp mooi te laten passen in je interieur is om de kleur terug te laten komen in de meubels. Ik koos voor deze Scandinavische lamp in een blauwe kleur. Samen met de blauwe stoel aan tafel vormt het een leuk geheel.

kleine scandinavische staanlamp
kleine scandinavische staanlamp bij hangstoel in woonkamer

4. Kies twee lampen in dezelfde stijl

Door twee lampen aan te schaffen in dezelfde stijl, zorg je voor eenheid in je interieur. Kies bijvoorbeeld twee dezelfde lampen voor boven de eettafel of zoals ik deed een staanlamp en een hanglamp. Zo heb je op twee plekken in de woonkamer dezelfde kleur.

Let bij het uitzoeken van de perfecte lamp voor jouw interieur dus op de stijl, kleur, details en of je meerdere soort lampen in dezelfde stijl kunt kopen. Dan gaat het zeker lukken om een bijpassende kamerlamp te vinden voor jouw interieur! Wil je meteen beginnen met je zoektocht? Met de code lindi2019 ontvang je 15% korting in de Paulmann licht shop.

Benieuwd naar andere woonwensen die ik nog op mijn lijstje heb staan? Je leest ze hier.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Paulman licht.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment