4 styling tips voor je wastafel
Leestijd: 4 minuten

De wastafel is misschien wel de plek in de badkamer die het snelst een rommeltje wordt. Iedereen in huis maakt gebruik van de wastafel. Hier in huis staan alle tandenborstels erop, make-up remover, rondslingerend speelgoed, zeep en nog wel veel meer. En eigenlijk is dat natuurlijk zonde, want het is fijn om juist de badkamer als plek in huis te hebben waar je kunt ontspannen. Daarom lees je in dit artikel handige en bruikbare tips om je wastafel te stylen en opgeruimd te houden.

Kies een wastafel met genoeg ruimte

Een wastafel met genoeg ruimte is misschien wel de belangrijkste tip. Toen wij in dit huurhuis kwamen wonen, hing er alleen een wasbak aan de muur. Niks geen opbergplek! Erg onhandig vonden wij. Daarom moesten we een losse kast eronder zetten waar onze handdoeken in liggen. Dus ga je een wastafel kopen en heb je de mogelijkheid om een complete wastafel neer te zetten? Kies dan meteen voor een wastafel met genoeg bergruimte. Denk aan een wastafel met deurtjes of lades. In de lades of achter de deurtjes kun je eenvoudig bakjes neerzetten waarin je de los slingerende spulletjes kwijt kunt. Of wat dacht je van planken, waarop je de handdoeken kwijt kunt? Mijn wens is om ooit twee wastafels naast elkaar te hebben, zodat we genoeg ruimte hebben om tegelijkertijd onze tanden te poetsen in de ochtend. Wel zo handig met een groot gezin.

Style je wastafel met een mooie kraan

Een eenvoudige manier om je bestaande wastafel te stylen is om eens te kijken naar een mogelijkheid om de kranen een update te geven. Standaard wordt er vaak gekozen voor zilverkleurige kranen. Maar wist je dat er nog een veel groter assortiment is? Zo heb je naast zilverkleurige kranen ook zwarte, rosé gouden of zelfs geel gouden kranen! Door te kiezen voor een nieuwe kraan kun je meteen de sfeer van de wastafel en de rest van de badkamer beïnvloeden. Stel je kiest bijvoorbeeld voor een gouden kraan, dan ga je al snel meer naar een hotel look. Dan kun je het goud terug laten komen in de accessoires. Een zeepbakje/pompje met gouden details, gouden handdoekhaakjes etc.

Kies voor praktische opbergers

Bij het eerste punt noemde ik het al even. Opbergers voor in de badkamer zijn onmisbaar om alle spulletjes die los slingeren een plek te geven. Denk hierbij aan mandjes en kratjes. Het liefst geen karton, omdat die niet goed tegen vocht en water kunnen. Let er dan bijvoorbeeld op dat je voor dezelfde stijl kiest. Dit zorgt voor balans en rust in de badkamer. En heb je een lade onder je wastafel, kijk dan of je voor een opberger kunt kiezen waarbij je de ruimte in de lade optimaal benut en geef alles een vaste plek. Dit voorkomt dat er weer spulletjes los zullen gaan slingeren.

Zet planten neer op je wastafel

Om het stylen helemaal af te maken is het een goed idee om te kiezen voor verschillende planten in de badkamer. Van deze planten weet je zeker dat ze overleven in de badkamer en ze geven meteen veel sfeer. Het kan ook erg leuk zijn om te kiezen voor extra kleine plantjes. Vetplantjes bijvoorbeeld die je in een groepje van drie bij elkaar kunt zetten. Maar ook kleine stekjes van planten groeien extra goed in het vochtige klimaat van een badkamer.

Met deze opberg en styling tips wordt de wastafel in je badkamer weer een fijne plek om je in de ochtend klaar te maken!

Header foto van Christian Mackie via Unsplash.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment