witte vloer woonkamer nieuwbouwhuis
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels wonen we alweer ruim een jaar in ons nieuwe huis en zijn we nog steeds erg blij met onze witte vloer. Het was een van de dingen die bij ons hoog op het lijstje stond, om voor een witte voer te kiezen. Het huis waar we hiervoor 4,5 jaar gewoond hadden had gelige stenen op de vloer en verder bestond het huis uit veel donker eikenhout. Van donkere balken in het plafon, inbouwkast en een donkere trap. Nu we het in dit huurhuis meer voor het zeggen hadden besloten we dus de gok te wagen en voor een witte vloer in huis te kiezen.

In deze blogpost geef ik je graag vier redenen waarom je een witte vloer in huis wilt en zal ik je ook foto’s van ons interieur laten zien, zodat je een indruk krijgt wat een witte vloer met de ruimte kan doen.

1. Veel licht in huis

Zoals ik hierboven net al noemde was ons Belgische huis behoorlijk donker. Dit kwam mede door de serre die over de breedte van onze gehele woonkamer liep. Super leuk natuurlijk een serre, maar dit zorgde er wel voor dat de woonkamer erg donker werd. In onze huidige woonkamer is dit niet meer het geval. Door de grote ramen in de woonkamer valt voldoende licht naar binnen en in combinatie met de witte vloer is er een zee van licht ontstaan in de woonkamer. Erg prettig wanneer het buiten regent of flink bewolkt is, dan nog hebben we veel daglicht binnen.

2. Kleuren komen nog beter uit

Misschien herken je ze wel de foto’s uit de woonbladen of Instagram met hun zwart witte interieurs. Hoewel ik de foto’s prachtig vind, gaat mijn voorkeur toch meer uit naar een huis met kleur gecombineerd met een witte basis. Door de witte basis springen de kleuren nog veel meer de ruimte in, zoals bij onze oker gele bank bijvoorbeeld.

Juist met een witte basis kun je kleur toevoegen als contrast. Zo hebben wij gekozen voor een mint groene klok, een gekleurde poef, bijzettafel, kussens en plaids. Het mixen van kleuren is soms misschien wel even spannend, maar het is de moeite waard!

3. Een witte vloer geeft een chique gevoel

Sinds we de witte vloer niet alleen beneden, maar ook boven hebben liggen geeft het een heel chique gevoel. Een fijne sfeer om onze slaapkamer en die van de jongens in te lopen. We hebben de witte vloer door laten leggen in de gang, waardoor er geen drempels liggen en het daardoor mooi doorloopt in de kamers op de eerste verdieping.

4. Laat de ruimte groter lijken

Misschien heb je het al wel eens vaker zien gebeuren bij een verbouwprogramma op tv. Een kleine ruimte optisch groter laten lijken door het plafon wit te schilderen en enkele muren ook. Hierdoor lijkt een ruimte een stuk groter. Dit gebeurd ook bij een licht vloer op de grond en al helemaal bij een witte vloer. Zo is de kinderkamer niet heel ruim, maar door de witte vloer lijkt hij toch een stuk groter. Ook hier is er gematcht met kleurige items. Zoals deze lamp en dit vrolijke beddengoed. De uitleg om zelf een bedhuisje te maken vind je hier, maar je kunt hem ook kopen natuurlijk.

Vraag je je af of je deze vloer wel schoon te houden is? Na ruim een jaar met een witte vloer en twee kleine kinderen in huis, kan ik je de tips en ervaringen delen of het de moeite waard is. Lees hier de blogpost: zo houd je een witte vloer schoon. Ik ben heel benieuwd of je nu zelf zou gaan voor een lichte vloer en mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de comments hieronder!

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Miranda
    27 september 2020

    Dat ziet er mooi uit!
    Voor welk merk/ materiaal hebben jullie gekozen voor de witte vloer?
    Groetjes Miranda

Post a Comment