Leestijd: 4 minuten

Schrijven is iets wat we elke dag doen, of het nu voor je werk is, een kaartje naar oma of even een snel bericht op social media. Maar wat nou als je elke dag ook even voor jezelf enkele zinnen zou opschrijven, zou je dan niet een mooi overzicht krijgen van alle grote en kleine dingen die je meemaakt?

Hoe kun je elke dag schrijven?

Elke dag schrijven klinkt als heel veel werk. Je hebt waarschijnlijk een drukke agenda, dus hoe kun je hier nu tijd voor nemen? Want elke dag schrijven vraagt ook wel een beetje doorzettingsvermogen. Daarom geef ik je graag wat tips, die mij helpen om elke dag te schrijven.

  1. Plan er tijd voor in;
  2. Kies een moment die voor je werk;
  3. Dwing jezelf niet om meteen pagina’s vol te moeten schrijven;
  4. Schrijf in een paar woorden of zinnen de dingen die je die dag hebben bezig gehouden.

Wanneer je deze tips volgt, zul je merken dat het je lukt om elke dag even wat op te schrijven. Heb jij voor het slapen gaan tijd om even in een paar zinnen op te schrijven wat je die dag hebt gedaan? Of juist aan het begin van de dag of misschien wel wanneer de kinderen even zelf spelen. Geef jezelf de tijd om te kijken wat werkt en probeer het eens uit.

En meteen even een fijne tip tussendoor. Ik ontdekte een paar weken geleden super handige pennen, waar ik meteen helemaal fan van ben. Het zijn de pennen van Frixion. Deze pennen hebben uitwisbare inkt, dus heb je iets opgeschreven waar je niet blij mee bent of een foutje gemaakt, dan gum je als het ware zo de inkt van de pen weg. Echt ideaal en het neemt de drempel om te schrijven meteen weg.

Waarom zou je elke dag schrijven?

Nu je weet dat je niet meteen hele boekwerken vol hoeft te schijven is het ook gemakkelijker om met schrijven te beginnen. Ik schreef als kind hele pagina’s vol over wat ik die dag had gedaan, maar tegenwoordig met twee kleine kinderen om me heen houd ik het kleiner en schrijf ik vaak in een paar korte zinnen of woorden op wat we die dag hebben gedaan. Wanneer je dit regelmatig doet kan schrijven je heel veel voordelen geven.

1. Het helpt om positief te blijven

Door te schrijven ga je waarderen wat je hebt. Je leert om niet meer alleen naar alle grote momenten in je leven te kijken en dat geeft een positiever gevoel.

2. Je krijgt een mooi overzicht van je herinneringen

Wanneer je regelmatig schrijft blijven grote en kleine herinneringen bewaard. Het is erg leuk om na een tijdje al die momenten terug te lezen, zonder al die momenten te vergeten.

3. Het geeft ruimte in je hoofd

Door de schrijven geef je jezelf ruimte in je hoofd. Je kunt letterlijk even je gedachtes van je afschrijven.

4. Je leert de kleine dingen te waarderen

Niet elke dag maak je grote dingen mee, maar juist doordat je elke dag even stil staan vallen de kleine dingen je beter op. Bijvoorbeeld de jongste die uit volle borst ‘mijn papa die is cool gaat zingen’ of de oudste die in geuren en kleuren verteld wat ze die dag op school gedaan hebben.

Waar schrijf je in?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om schrijven. Je kunt een simpel schriftje gebruiken, een mooi notitieboekje of een speciaal boekje waarin je jouw gebeurtenissen van de dag kunt noteren. Zo vind je in mijn shop het boekje: Geluksmomenten van elke dag. Ideaal voor iedereen die niet meteen uren aan het schrijven wil zijn, maar wel in het kort wil opschrijven wat er die dag is gebeurd.

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment