Leestijd: 3 minuten

De meeste van ons gebruiken elke dag make-up, of het nu een vleugje mascara is of een hele beautyroutine in de badkamer. We smeren van alles op ons gezicht, dus waarom zouden we dan niet kiezen voor natuurlijke make-up die niet alleen goed is voor onze huid, maar ook nog eens voor het milieu. In dit artikel geef ik je drie redenen om natuurlijke make-up een kans te geven, en aan het einde vertel ik je ook hoe je zelf een natuurlijke look kunt aanbrengen.

Wat is natuurlijke make-up?

De naam zegt het eigenlijk al. Het is make-up dat gemaakt is van natuurlijke ingrediënten. Alles is afkomstig uit de natuur en er zitten geen schadelijke stoffen in voor je huid. Hierdoor weet je zeker dat je geen ‘troep’ op je huid smeert en hem zo goed mogelijk kunt voeden. Gebruik bijvoorbeeld de producten van Nuxe. Je vindt er alles wat je nodig hebt, van voedende lippenbalsem met honing, dag- en nachtcrème, reinigingsschuim en nog veel meer. De naam weerspiegelt waar het merk voor staat, namelijk; “natuur” en “luxe”.

1.     Zorgen voor je huid

Door natuurlijke producten te gebruiken, zorg je automatisch ook beter voor je huid. Alles wat je op je huid smeert, wordt ook door je lichaam opgenomen, dus smeer er liever de juiste producten op, zodat je jouw huid beschermt. Het kan sowieso een uitkomst zijn als je een gevoelige of onrustige huid hebt, dan zul je veel profijt hebben van natuurlijke producten die bij jou passen.

2.     Zorg voor het milieu

Natuurlijke cosmetica is niet alleen beter voor je huid, maar ook voor het milieu. Wanneer je de make-up van je huid haalt met een wattenschijfje gaat het zo de prullenbak in of als je een wasbaar wattenschijfje gebruikt gaat alles in de wasmachine en spoelen de schadelijke restjes zo naar het riool, waardoor je de natuur vervuilt. Om dit eenvoudig tegen te gaan kun je dus gebruik maken van producten op basis van de natuur. Niet alleen de make-up, maar ook je gezichtsremover of crème. Wist je dat het heel eenvoudig is om zelf wasbare wattenschijfjes te maken? Je leest hier mijn DIY wasbare wattenschijfjes maken.

3.     Minder kans op huidirritatie

Als laatste is er nog een belangrijk voordeel van het gebruik van producten die lief zijn voor je huid. Doordat de producten zuiverder zijn en geen schadelijke stoffen voor je huid bevatten is het vaak prettiger om deze make-up te gebruiken als je een gevoelige huid hebt of last hebt van allergieën. Ook kan het helpen als je veel last hebt van puisjes.

Zelf een natuurlijke make-up look aanbrengen

Ben jij benieuwd hoe jij in vijf minuten een natuurlijke make-up look kunt aanbrengen bij jezelf? Je leest de natuurlijke make-up look tutorial hier.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment