Leestijd: 3 minuten

Er zijn heel wat woonstijlen waar je uit kunt kiezen bij het inrichten van je huis en hoe leuk is het om deze stijl van binnen ook door te trekken naar buiten? Daarom laat ik je vandaag drie populaire woonstijlen zien, welke accessoires daarbij passen en hoe je die niet alleen binnen, maar ook buiten kunt gebruiken.

Scandinavisch

Een woonstijl die ik zelf erg mooi vind, is Scandinavisch wonen. De lichte vloeren, lichte muren en natuurlijke meubels geven een rustige uitstraling aan je interieur. Bij deze sfeer moet ik vaak aan een strandhuisje denken aan zee midden in de natuur door de zandkleurige accessoires die gebruikt worden.

Een lichte vloer, wit tafelkleed en gordijnen, jutte vloerkleed, rieten stoelen, manden en een licht houten bijzettafeltje. Je kunt bij Scandinavisch wonen ook denken aan een houten lichte vloer. Deze stijl zou je ook goed naar buiten kunnen doortrekken. Een houten loungebank voor buiten, rieten stoelen, lichte kussens, een houten pergola en wat dacht je van een gevelbekleding van riet?

Industrieel & stoer

Een hele andere stijl is industrieel en stoer wonen. De uitstraling is stoer en robuuster en minder subtiel dan een Scandinavische inrichting. Donkere kleuren op de muur, een brick wal (een muur van donkere stenen) in de woonkamer, meubels in donkere kleuren, lampen in zwart staal en koperen buizen. Grote planten passen hier ook mooi bij, zoals de Monstera Deliciosa bijvoorbeeld. Ook steigerhouten meubelen zie je vaak terug in deze woonstijl of houten donkere balken die je in het huis kunt terugvinden. Voor buiten zou je voor een mooie houten onderhoudsvrije gevelbekleding kunnen kiezen, zodat de industriΓ«le look ook aan de buitenkant van je huis zichtbaar is.

Bohemian

Een mooie mix van bonte kleuren en materialen vind je bij een Bohemian woonstijl. Hierbij worden kleuren vaak flink gemixt, een donkere kleur op de muur, en juist weer een felle contrasterende kleur met de bank voor de muur. Donker houten meubels met kleurige stoelen en vaak in verschillende kleuren en prints. Ook ik de kleine accessoires wordt er flink gemixt. Van schapenvachtjes, wol tot mozaΓ―ek. Een interieurstijl waar je meteen helemaal vrolijk van wordt.

Mijn favoriete woonstijl is denk ik een mix van Scandinavisch en Bohemian. Een lichte ruimte, waar veel kleur bij komt kijken. Wil je een kijkje nemen in mijn huis? Kom me dan volgen op Instagram @Linspirationnl. Welke van de drie woonstijlen vind jij het mooist?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment