3 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe smartphone
Leestijd: 3 minuten


Inmiddels heb ik al heel wat smartphones versleten en telkens was er weer de vraag: voor welk toestel ga ik nu kiezen en waar moet ik eigenlijk op letten? Daarom zette ik 3 vragen onder elkaar die je jezelf kunt stellen voordat je een nieuwe smartphone aanschaft. Lees je mee?

Wil je een los toestel aanschaffen of een toestel met abonnement?

Voor het gebruik van mijn smartphone heb ik een sim only abonnement. Hier begon ik een aantal jaar geleden al mee. Nog voordat mijn abonnement van twee jaar om was sneuvelde mijn smartphone en kocht ik een nieuw los toestel. En toen mijn abonnement stopte beviel het me eigenlijk prima om niet meteen weer een nieuw abonnement met telefoon te moeten aanschaffen. Door een sim only abonnement te gebruiken zit je niet meer vast aan een smartphone, maar koop je alleen de simkaart los. En je kunt je eigen mobiele nummer gewoon behouden. Wel zo gemakkelijk! Het voordeel hiervan? Je kunt een duurder toestel uitzoeken, maar alsnog een goedkoop sim only abonnement afsluiten.

Waar wil je je smartphone voor gebruiken?

Pas recent besloot ik de gok te wagen om een smartphone aan te schaffen die prachtige foto’s maakt. Het is eigenlijk veel gemakkelijker om ons interieur te fotograferen met een smartphone, dan om met mijn digitale spiegelreflex rond te lopen in huis. Ideaal dus voor het posten van foto’s op mijn Instagramaccount (@linspirationnl).

Het voordeel van mijn telefoon is dan ook dat ik de foto meteen kan delen op social media, zonder hem eerst van mijn digitale camera af te moeten halen. Dus wil je net als ik vooral snel mooie foto’s maken? Investeer dan in een smartphone met goede camera! En ben je misschien meer van de WhatsApp berichtjes of sms’en? Dan kun je prima uit de voeten met een smartphone die minder uitgebreid is. En speel je graag spelletjes op je telefoon? Kies dan voor een toestel met meer ruimte. Ik vind het zelf erg leuk om met apps op mijn telefoon bezig te zijn. Zo ontdekte ik laatst de Disney filter en die moesten we natuurlijk meteen uitproberen.

Hoe wil je je smartphone bewaren?

Misschien zou je deze vraag niet meteen verwachten, maar het is toch voor mij een relevante vraag. Inmiddels heb ik in het verleden mijn smartphones zo vaak laten vallen, dat er aan het einde één toestel volledig zwart beeld gaf en bij een ander diverse krassen lippen van boven tot onder. Gebruik dus voor de zekerheid een beschermsticker en geef je smartphone een vaste plek. In een vakje van je tas, je broekzak of zoals ik aan een koord. Zo kan ik mijn smartphone gemakkelijk bij me dragen ook als ik een zakken heb ik een rokje of jurkje en kan ik eenvoudig foto’s maken.


Wil je meteen een leuke DIY maken? Ga dan aan de slag om zelf een telefoonhoesje te maken met droogbloemen! Hoe leuk klinkt dat? Je kunt de DIY hier vinden. Dan is het meteen een stuk leuker om je smartphone altijd bij je te dragen!

Header foto door  Ceyda Çiftci via Unsplash

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment