DIY

Maak je eigen baby dekentje

Babydekentjes zijn super fijn om te hebben als je net bevallen bent en je je baby lekker warm in wil stoppen. Ook is het erg leuk om een babydekentje cadeau te geven.

Toen ik zwanger was van onze tweede besloot ik een babydekentje te maken, maar ik kon nergens echt een fijne beschrijving vinden. Dus zocht ik zelf een manier om de babydekentjes te maken, met super zachte en mooie stoffen. Je kunt de babydekentjes ook in mijn shop vinden, maar zelf maken is natuurlijk ook erg leuk én gemakkelijk!

Welke stoffen gebruik je voor een baby dekentje?

Ik koos ervoor om wafel katoen te gebruiken, die ik hier kocht. Je hebt met wafel katoen veel keuze uit kleuren en het ziet er ook nog eens mooi uit door het patroon van de wafels. Ik koos voor de okergele kleur.

Voor de onderkant kun je gebruik maken van flanel of fleece. Als je het dekentje wil gebruiken voor in het wiegje of ledikant dan kun je het beste flanel gebruiken. Deze stof is zacht, ademend en 100% katoen.

Lees ook: Maak je eigen boxkleed.

Het formaat

Uit een lap wafel katoen kun je twee dekentjes maken van 75 x 100 cm of 1 hele grote deken, maar dan is het niet meer echt een babydekentje. Wel perfect als je het later ook voor in het ledikant wil gebruiken, of je maakt hem dan gewoon nog een keer 😉

Aan de slag

Benodigde tijd: 1 uur.

Maak je eigen babydekentje, door onderstaande stappen te volgen! Succes!

 1. Was de stoffen apart

  Was de gekleurde wafelstof en flanel apart. Dit om ervoor te zorgen dat je witte flanel niet geel wordt. Beide stoffen zullen wat krimpen inde was.

 2. Pak een meetlint en de stofschaar en knip de stof op maat

  Voor een babydekentje gebruik je het formaat 75 x 100 cm, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit groter of kleiner te laten zijn.

 3. Leg de stoffen op elkaar en spelt vast

  Let er goed op dat je de wafelstof goed uitstrijkt met je hand tijdens het spelden, want hij bolt soms een beetje op. Voor mij werkte het het beste om hem plat op tafel te spelden.

 4. Naai de stoffen aan elkaar met de naaimachine.

  Laat een opening van ongeveer 15 cm, zodat je de stoffen straks gemakkelijk binnenstebuiten kunt draaien. Ik naaide de stoffen aan elkaar met mijn lockmachine, waardoor het naaien van een babydekentje erg snel ging.

 5. Haal beide stoffen door de opening, zodat je de stof helemaal binnenste buiten draait

  De dikke wafel stof heeft wel even wat hulp nodig, dus haal de stof voorzichtig door de opening, zodat je niets kapot trekt.

 6. Naai met de hand de opening dicht met een onzichtbare steek

 7. Spelt het dekentje rondom en naai met de naaimachine rondom voor een mooie afwerking

  Deze laatste stap is optioneel, maar ik vind het zelf altijd net wat mooier staan. Hierdoor blijft de wafelstof en flanel mooi op elkaar zitten.

Lees ook: Zo maak je een rond kussen voor de kinderkamer.

Veel succes! Laat vooral weten of het gelukt is. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je het babydekentje ook bestellen in mijn FS Happiness shop. Wil je meteen nog een GRATIS DIY maken? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief hieronder en ontvang de enveloppen mal gratis. Dan kun je meteen 3 mooie cadeauzakjes maken!

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *