Naai je eigen babydekentje met deze simpele DIY. Perfect om je baby warm te houden en ook leuk om te geven als kraamcadeau. En het past perfect in je babyuitzet. Aanrader!
Blog,  DIY

Maak je eigen baby dekentje

Babydekentjes zijn super fijn om te hebben als je net bevallen bent en je je baby lekker warm in wil stoppen. Toen ik zwanger was bedacht ik me dat ik een babydekentje leuk zou vinden om te maken, maar ik kon nergens echt een fijne beschrijving vinden. Dus zocht ik zelf een manier om de babydekentjes te maken, met super zachte en mooie stoffen. Je kunt de babydekentjes ook in mijn shop vinden, maar zelf maken is natuurlijk ook erg leuk!

Welke stoffen gebruik je voor een baby dekentje?

Ik koos ervoor om wafel katoen te gebruiken, die ik hier kocht. Je hebt met wafel katoen veel keuze uit kleuren en het ziet er ook nog eens mooi uit door het patroon van de wafels. Ik koos voor de okergele kleur.

Voor de onderkant kun je gebruik maken van flanel of fleece. Als je het dekentje gaat gebruiken om de baby in huis onder te laten slapen, dan raad ik je aan om flanel te gebruiken. Deze stof is zacht, ademend en 100% katoen.

Lees ook: Maak je eigen boxkleed.

Het formaat

Uit een lap wafel katoen kun je twee dekentjes maken van 75x100cm of 1 hele grote deken, maar dan is het niet meer echt een babydekentje 😉

Aan de slag

Stap 1: Was eerst de wafel katoen en flanel los van elkaar, om krimpen te voorkomen!

Stap 2: Leg een meetlint langs de wafel vakjes en knip het formaat uit de wafel katoen.

Stap 3: Leg de uitgeknipte wafel katoen op de stof die je gebruikt voor de achterkant en spelt vast.

Stap 4: Naai vervolgens de stoffen aan elkaar, maar laat wel een opening van ongeveer 10 cm (afhankelijk van de dikte van beide stoffen). Ik naaide de stoffen aan elkaar met mijn lockmachine.

Stap 5: Haal daarna beide stoffen door de opening, zodat je de stof omdraait en je geen naai lijn meer ziet.

Stap 6: Naai met de hand de opening dicht met een onzichtbare steek.

Extra: Ik vond het zelf mooi om rondom nog een keer met de naaimachine een rand te naaien, op ongeveer 2 cm van de rand, zo blijven de wafel katoen en de fanel mooi aan elkaar zitten en verschuift het dekentje niet zo.

Veel succes! Laat vooral weten of het gelukt is. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je het babydekentje ook bestellen in mijn FS Happiness shop. Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust onder deze blog.

Naai je eigen babydekentje met deze simpele DIY. Perfect om je baby warm te houden en ook leuk om te geven als kraamcadeau. En het past perfect in je babyuitzet. Aanrader!

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *