Hoe stek je de polkadot begonia?

Een polkadot begonia is een bijzondere kamerplant, door zijn witte stippen op zijn groene blad is het een opvallende plant in je interieur. Maar hoe verzorg en stek je deze plant eigenlijk?

Begin 2017 kocht ik deze stippenplant, zoals hij vaak wordt genoemd. Hij was erg klein, had vijf stengels en aan elke stengel zaten slechts drie bladeren. Zoals je hieronder kunt zien, is hij inmiddels flink gegroeid. Hij heeft bijna tien stengels en heel wat meer bladeren gekregen. Tijd om mijn verzorgingstips met je te delen!

Verzorgingstips

Een belangrijk punt voor een goed groeiende plant is dat je de plant niet te donker hebt staan. Door de serre stond deze plant wat verder weg in onze woonkamer en kreeg hij weinig zonlicht. De plant groeide wel, maar maakte weinig nieuw blad aan. Sinds hij voor het raam staat doet hij het veel beter.

Geef de plant regelmatig water, voelt de aarde droog aan, geef hem dan een flinke slok water. Zeker in de bloeimaanden juli-augustus kun je gerust elke week pokon, plantvoeding, bij het water voegen. Worden de stengels te lang doordat de plant zo goed groeit? Laat ze dan in de hoogte groeien door ze aan bamboo stokjes vast te maken of je kunt de plant stekken.

Stekken

Ik vind de toppen van deze plant altijd zo mooi. Zoals je op de foto hierboven ziet, zie je het groen, waar de stengel door gaat groeien. Om het groen heen zie je het nieuwe blad dat zich nog moet ontvouwen. Voor het stekken heb je een scherp mesje of een schaar nodig en een bakje met water. Zorg dat je de stengel doorknipt onder tenminste twee of drie knoppen, zodat er genoeg ruimte is om wortels te gaan groeien. Zet ze vervolgens in water en dan kan het wachten op nieuwe wortels beginnen.

Vind je het fijn om het gelijk mee te doen? Bekijk dan het filmpje dat ik maakte over het stekken van de polkadot begonia.

Benieuwd welke planten ik nog meer in mijn huis heb staan? Je leest het hier, of kijk op mijn Instagram.

Volg Linspiration op Instagram, Facebook & Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *