Blog,  Eropuit

Stedentrip Barcelona

Afgelopen juni bezochten we Barcelona, voor een heuse stedentrip, samen met onze twee zoontjes. We kampeerden namelijk in Frankrijk en reden met zo’n twee uur naar de stad toe. Bij een moeder van een collega van manlief, konden wij overnachten, zo leuk om bij een echte local te logeren! Hierdoor sliepen we namelijk aan de Av. de Gaudí, de straat die rechtstreeks naar de Sagrada Família gaat. Hoe tof is dat! Deze kathedraal is trouwens echt de moeite waard. Ik had er al veel over gehoord, maar nog nooit bezocht. Wel is het aan te raden om van te voren tickets te boeken, anders kom je er niet in.

Doordat er al zoveel jaar aan de kerk gebouwd wordt, zie je mooi het contrast tussen de nieuwe en oude delen. Ook de binnenkant van de kerk is erg indrukwekkend. Hier zie je de organische vormen en het lichtspel wat echt prachtig is. Felix vermaakte zich ook prima in de kerk en kon er heerlijk rondlopen.

Een andere must visit die op ons lijstje stond was Park Güell. We namen hiervoor de bus, omdat het ruim 20min verderop lag met de bus. Prima te doen, de kinderwagen konden we vastzetten met een riem, terwijl Rowas vrolijk doorspeelde. Vergeet van te voren niet een ticket te kopen, want wegens het toerisme is het anders vrij lastig om nog naar binnen te mogen. Felix vond het hier erg leuk. Het is dan ook even een fijne afwisseling met de drukte van de stad.

Het park bood een prachtig uitzicht over de stad en natuurlijk moest ik even plaats nemen op dé beroemde bank.

Het park stond vol met gebouwen van Gaudí, veel groen en ruimte. Na het park wilde we nog meer gebouwen van Gaudí bewonderen. De gebouwen liggen redelijk op loopafstand van elkaar, dus konden we ondertussen Barcelona ervaren en de architectuur bekijken.

Casa Batlló vond ik toch echt het mooiste gebouw.

In Barcelona kun je ook terecht om te shoppen, want wat zijn er veel winkels. Hiervoor kun je het beste naar de Ramblas. Een groot shop gebied waar zelfs de Hema zat, waar wij Nederlands snoepgoed kochten voor onze gastvrouw.

Al met al een zeer geslaagde stedentrip!

Volg Linspiration op Instagram & Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *