Hoe stek je een Pilea Peperomioides?

Het stekken van de Pilea is erg gemakkelijk en ik zal je laten zien hoe je zelf gemakkelijk jouw Pilea kunt vermeerderen. Het is leuk om de stekjes weg te geven, te ruilen of zelf een grote Pilea familie te laten groeien.

Inmiddels heb ik al heel wat kamerplanten verzameld het afgelopen jaar, zoals je op mijn Instagram vast wel hebt gezien. De Pilea is nog steeds een groot favoriet van mij, mede omdat hij zo gemakkelijk te stekken is en makkelijk te verzorgen is. Daarom maakte ik een aantal filmpjes over de Pilea. In het filmpje hieronder zie je hoe je een stekje kunt nemen van de moederplant.

Je kunt het stekje trouwens ook meteen in aarde plaatsen, maar ik geef de voorkeur om hem eerst in water te zetten, zo kunnen er mooie wortels groeien en kun jij je eigen Pilea familie laten groeien.

Binnenkort zal hier het filmpje verschijnen met hoe ik het stekje vervolgens in de aarde zet.

In het laatste filmpje vertel ik over de verzorging en zie je een toen nog kleine Felix in beeld komen 😉

Volg Linspiration op Instagram & Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *