Mama

Een tweede zoon!

Inmiddels zijn wij alweer twee dagen de trotse ouders van onze kersverse zoon Rowas. We genieten vollop en Felix is een trotse grote broer. Hieronder lees je mijn bevallingsverhaal.

Eigenlijk begon onze voorbereiding op de bevalling twee weken terug. Toen we van onze gynaecoloog hoorde dat ik al ontsluiting had en de monitor weeën registreerde. Hij vertelde ons dat de baby elk moment zou kunnen komen of dat het nog even zou duren. Ik maakte in alle haast mijn zelfgenaaide babyuitzet af, zette het geboortekaartje klaar en deed de laatste dingen in huis. Uiteindelijk moesten we nog twee weken echt wachten, maar hierdoor had ik wel heel mijn lijstje afgewerkt.

Afgelopen vrijdagochtend vertrokken we met 39+1 weken zwangerschap richting Arlon voor een checkup van de baby. Daar aangekomen registreerde de monitor weeën en had ik al 4 cm ontsluiting. Maar ook nu had ik nergens last van en konden we weer gaan. We besloten even langs de Ikea Arlon te gaan en waren rond een uur of drie thuis.

Op het moment dat we thuis kwamen voelde ik lichte krampen. Ik ging samen met Felix boekjes lezen, maar de krampen bleven komen. Ik besloot het maar even te noteren en zag dat ze elke vijf minuten kwamen. Ik riep manlief, Max, erbij en we besloten weer richting het ziekenhuis te gaan. Eenmaal in de auto kwamen de weeën om de twee minuten en ik begon me wat zorge te maken. De file begon langzaam, maar om een uur of vijf waren we weer in het ziekenhuis. Ik bleek 8cm ontsluiting te hebben en de bevalkamer werd gereedgemaakt. Felix speelde ondertussen rustig met z’n autootjes en we belden een vriendin die op Felix zou passen.

De weeën werden langzaam heftiger en rond zeven uur kon Felix met de oppas mee. De vliezen werden gebroken en al snel werden de weeën heftiger. Toen ik aangaf dat ik moest gaan persen, stond er in rap tempo een team klaar bestaande uit een vroedvrouw, zusters en gynaecoloog en om 19:37 werd onze zoon Rowas Hosea Kemman geboren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *